Wednesday, April 22, 2015

lagi.... KEISTIMEWAAN MINERAL COFFEE.... BY FADZLINA RAHMAN

lagi.... KEISTIMEWAAN MINERAL COFFEE.... BY FADZLINA RAHMAN


Nak share sikit lagi tentang kebaikan Mineral Coffee kepada tubuh badan kita:

1) ANTI PENUAAN : agen antioksida yang baik
2) MENGAWAL PH BADAN : meneutralkan toksin berasid dengan cepat
3) MEMBANTU MENCEGAH DAN MERAWAT PENYAKIT KRONIK : cth penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, migraine, etc
4) MEMBANTU MEMBAIKI MASALAH SISTEM PENGHADAMAN : cth gastrik, ulser, masalah usus, sembelit, etc
5) Mempunyai kesan DETOKSIFIKASI : iaitu menyingkirkan himpunan toksin yang terkumpul di dalam tubuh badan kita seperti pada hati, ginjal, usus besar, darah dan sistem limfatik.
6) MEMBANTU MELEGAKAN MASALAH ALAHAN pada kulit.
7) MEMBERI TENAGA DAN KUALITI KESIHATAN YANG BAIK KEPADA BADAN


mineral coffee


Keistimewaan kopi ini adalah.... kopi ini mempunyai sumber magnesium yang tidak terdapat pada kopi-kopi yang lain. Magnesium sememangnya diperlukan oleh tubuh badan kita... Jom kita tengok kedudukan Magnesium dalam jadual berkala (ianya berwarna kuning & bersifat alkali):

Jadual Berkala


Kenapa agaknya Magnesium sangat penting pada tubuh badan kita???? 

KERANA:

1) Ia merupakan unsur yang amat penting untuk kesihatan tubuh (kerana : setiap organ dalam tubuh badan manusia terutama jantung, otot dan buah pinggang memerlukan magnesium)
2) Ia amat penting di dalam menggiatkan aktiviti 300 jenis enzim. 
3) Ia juga memainkan peranan di dalam penjanaan tenaga (pembinaan adenonosin thriphospate).
4) Ia juga diperlukan bagi mengawal paras kalsium di dalam badan selain kuprum, zink, kalium, vitamin D dan pelbagai nutrien penting dalam tubuh.

Boleh sambung baca link ni untuk info lanjut yerrrr....

http://www.sinarharian.com.my/rencana/peranan-magnesium-untuk-kesihatan-1.115337


OK... sekian dulu... nanti kita sambung lagi yerrr.... terus follow untuk dapatkan cerita-ceriti dan info yang berguna yerrrr....

luv... fadzlinarahman (instagram/twitter) | Fadzlina Rahman (facebook)

Saturday, April 11, 2015

KEBAIKAN BAWANG PUTIH (GARLIC).... BY FADZLINA RAHMAN

KEBAIKAN BAWANG PUTIH (GARLIC).... BY FADZLINA RAHMAN

Seperti dalam post seblum ini Fazz ada share tentang bawang putih juga boleh kuruskan badan.... terutama bila kita combine kan dengan pengambilan Mineral Coffee dan BV Alfafa... hasilnya memang meletopsssss (boleh rujuk di sini: http://fadzlinarahman.blogspot.com/2015/03/set-kurus-bajet-setkurusbajet.html).

Hari ini, Fazz nak share lagi tentang kebaikan bawang putih a.k.a garlic ini kepada kita.... Jom tengok:


Bawang Putih : Cantikkan Rambut

Bawang Putih : Mengurangkan Jerawat

Bawang Putih : Mengelakkan selsema

Bawang Putih : Membantu Kawal Berat Badan

Bawang Putih : Boleh Menghalau Nyamuk

Bawang putih memang baik dan penggunaannya memang telah terbukti sejak zaman-berzaman. Cuma sekarang, pengambilannya menjadi lebih mudah kerana telah dibentukkan menjadi tablet yang mudah di bawa ke mana-mana sahaja.


Bawang Putih (Garlic)

Nanti Fazz share lagi kebaikan garlic ini dari perpektif para mak bidan dan orang2 tua kita pula...

Tunggu post Fazz yang seterusnya yerrrr...

see you... luv... fazz 
Follow me : (Instagram/Twitter : fadzlinarahman; Facebook : Fadzlina Rahman) 

Thursday, April 9, 2015

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL...Part 3.... BY FADZLINA RAHMAN

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL...Part 3.... BY FADZLINA RAHMAN


Hai Uols.... hari nih... nak share lagi sikit testimonial Premium Beautiful yang GLAM collect dari clients.... Ramai yang ingat Premium Beautiful ni untuk kuruskan badan aje... hmmm.... banyak lagi yang Premium Beautiful boleh buat tau sebenarnya... Jom kita tengok....


TESTIMONI #7

-> Kenaikan berat badan lepas bersalin
-> Bentuk badan tidak kemas

Client ni mula mengamalkan set kurus bajet selepas 3 hari bersalin. & mula memakai Premium Beautiful selepas hari ke-20. Selepas habis pantang, client ini berjaya menurunkan berat badan sebanyak 61kg. Perghhhh... banyak tu!
Pengambilan set kurus bajet semasa berpantang dapat Boost pengeluaran susu... & ianya selamat diamalkan semasa berpantang & semasa menyusukan anak.
Selain itu, client dapat semula bentuk badan nya yang cantik... Alhamdullillah



TESTIMONI #8

-> Slip Disc


Alhamdullillah, client semakin OK dan tak perlu jalan berpapah & tak perlu proceed dengan operation. Client happy dan kami pun happy juga. Nak tahu tak? Some therapist memang akan suggest orang2 yang mempunyai masalah ini untuk memakai support / bengkung.... hmmm... so, that's why la orang2 lama memang amalkan pemakaian bengkung nih.... :-)



TESTIMONI #9

-> Berat Badan Berlebihan


Client berjaya turunkan berat badan sebanyak 4kg dalam masa 2 bulan. Caranya, beliau amalkan set kurus bajet & pemakaian Premium Beautiful. Hmmm.... a good start utk orang2 yang cuba nak turukan berat badan....



Actually, pemakaian Premium Beautiful ini memang mendatangkan kebaikan kepada si pemakai. Tapi, pemakaian mestilah konsisten.... dan yang paling penting.... si pemakai perlu lah mendapat khidmat nasihat daripada yang pakar... yang authorized... yang terlatih.... So, kita boleh advise the best size to wear... suit with your body....

PB ni... lifetime warranty... So, don't worry la... Lepas tu, boleh bayar secara installment & now ada offer rebate sejumlah RM150 - RM350 (TnC applied)....


So, calling-calling la pada sapa2 yang nak mencuba atau yang nak mendapatkan konsultansi percuma...

0137461811 (Fadzlina Rahman)


Tuesday, April 7, 2015

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL... Part 2... BY FADZLINA RAHMAN

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL... Part 2... BY FADZLINA RAHMAN


Hai Uols.... hari nih... nak sambung share testimonial Premium Beautiful yang GLAM collect dari clients.... Ramai yang ingat Premium Beautiful ni untuk kuruskan badan aje... hmmm.... banyak lagi yang Premium Beautiful boleh buat tau sebenarnya... Jom kita tengok testimonial2 lain....


TESTIMONI #4

-> Berat Berlebihan (Over Weight)
-> Bentuk Badan Tidak Kemas 

Instant shaping ni membuatkan Client sangat happy. Lipatan lemak-lemak yang tidak terkawal sebelum ini  hilang... Bila bentuk badan kita sempurna, tahap keyakinan diri kita pun meningkatla kannn....


TESTIMONI #5

-> Berat Berlebihan (Over Weight)
-> Bentuk Badan Tidak Kemas 

Client ni amalkan #setkurusbajet & Premium Beautiful yang konsisten dah nak dekat2 date kahwin. So, dalam masa 2 bulan dah turun berat badan sebanyak 6kg. 6kg banyak tau! Tengok shape pun lebih kemas... Muka pon dah tak kembang kan... comel gitewww.... 


TESTIMONI #6

-> Susah Nak Mengandung


Selepas 7 tahun menunggu... akhirnya client ini berjaya mengandung... Alhamdullillah... Ini bukan testimoni pertama yang kami perolehi untuk yang try to conceive tau! 



Share 3 testimonial dulu... nanti Fazz share lagi dalam post yang akan datang yerr... Semoga ianya membantu anda-anda di sana...

Luv... Fadzlina Rahman (0137461811)

Sunday, April 5, 2015

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL... BY FADZLINA RAHMAN

#PBWONDERS & TESTIMONIAL PREMIUM BEAUTIFUL... BY FADZLINA RAHMAN


Hai Uols.... hari nih... nak share sikit testimonial Premium Beautiful yang GLAM collect dari clients.... Ramai yang ingat Premium Beautiful ni untuk kuruskan badan aje... hmmm.... banyak lagi yang Premium Beautiful boleh buat tau sebenarnya... Jom kita tengok....

TESTIMONI #1

-> Kawal selera makan
-> Betulkan posture badan

Client memaklumkan dapat mengawal selera makan selepas menggunakan Premiun Beautiful... Selain itu, posture badan juga dapat diperbaiki semasa bekerja di pejabat. Al-maklum, terlalu banyak masa bekerja dihabiskan di hadapan komputer. Oleh itu, boleh la mengelakkan masalah slip disc & sakit belakang....  Alhamdullillah... customer happy...


TESTIMONI #2

-> Back Pain (sakit belakang)
-> Fibroid
-> Susah mengandung
-> Over Weight

Client ni ada masalah sakit belakang & dah nak kena operate. Selain itu, beliau juga ada masalah fibroid yang menyebabkan beliau susah untuk mengandung. & then, she decided to use Premium Beautiful. & rasa sakit beliau berkurangan apabila mula menggunakan Premium Beautiful. & doctor decided tak perlu buat operation lagi. Selain itu, fibroid juga mula mengecut & yang paling menyeronokkan apabila client ini disahkan mengandung tidak lama kemudian. Mengandung kembar lagi tew! Alhamdullillah, sekarang dah bersalin kembar lelaki...
Berat badan beliau berjaya diturunkan selepas bersalin sebanyak 30kg! Amazing kannnn.... & Bentuk badan yang diperolehi juga lebih kemas....  :-)
 


TESTIMONI #3

-> Perut Buncit
-> Bentuk Badang Tidak Kemas
-> Buah Dada Menggeleber

Wanita biasa mengalami masalah sebegini. Apatah lagi kalau dah beranak ramai. Client ini telah mempunyai 5 orang anak & sangat risau dengan bentuk badannya yang tidak kemas.
Selepas mengenakan Premium Beautiful, badan immediately menjadi kemas, pinggang menjadi lebih ramping & buah dada terletak pada kedudukan yang sepatutnya. & lemak yang berlipat-lipat di bahagian belakang pon tiada...




Share 3 testimonial dulu... nanti Fazz share lagi dalam post yang akan datang yerr... Semoga ianya membantu anda-anda di sana...

Luv... Fadzlina Rahman (0137461811)

Saturday, April 4, 2015

TESTIMONI #SETKURUSBAJET... BY FADZLINA RAHMAN

TESTIMONI #SETKURUSBAJET... BY FADZLINA RAHMAN


Hai semua.... di post terdahulu, saya janji nak share berkenaan testimoni #setkurusbajet ni kan?... hmmm... meh nak share sikit.... 

 

JOM HAYATI.... :-)

 #1 :



 #2 :


  #3 :

 

 #4 :



 #5 :



  #6 :



  #7:




 #8: 

 

  #9 :



  #10:



  #11:





 

Wednesday, April 1, 2015

#SETKURUSBAJET... By Fadzlina Rahman

#SETKURUSBAJET... By Fadzlina Rahman


set kurus bajet - untukmu dan untukku.... gitewwww...

Sana dok tanya set ni... sini pon tanya set nih jugak.... dah alang-alang sana-sini tanya... meh sini nak citer betul2... bagi lengkap explanation nyerrr.... & boleh refer2 banyak2 kali...

set kurus bajet nih... ada 2 set... SET A & SET B... boleh pilih mana2 set... yang penting WAJIB konsisten untuk dapatkan hasil yang lebih memberangsangkan... gitewwww... 

iyer la kannn... apa pun yang kita buat kena la konsisten a.k.a Istiqamah... kalau tak, camna nak tahu hasilnya... kan?

OK... SET A : consist of MINERAL COFFEE, GARLIC & BV ALFAFA

#setkurusbajet - SET A

Cara Pengambilannya:

PAGI

1 sachet Mineral Coffee
2 biji Garlic Tablet

TENGAHARI

BV ALFAFA (selepas makan tengahari)
* atau nak buat minum BV Alfafa sepanjang hari pun OK juga

PETANG

1 sachet Mineral Coffee


MALAM

BV ALFAFA (selepas makan malam)
2 biji Garlic Tablet


Untuk SET B pulak mengandungi Garam Buluh Minum & BV Alfafa

#setkurusbajet : SET B - Garam Buluh Minum



Cara Pengambilannya:

PAGI

BV ALFAFA (selepas makan pagi)
atau nak buat minum BV Alfafa sepanjang hari pun OK juga

TENGAHARI

BV ALFAFA (selepas makan tengahari)
atau nak buat minum BV Alfafa sepanjang hari pun OK juga

MALAM

1 sachet Garam Buluh Minum (sebelum tidur)


*** Cara Pengambilan BV Alfafa - campurkan 1 penutup BV Alfafa dengan 200 ml air suam/air biasa/air sejuk


Senangkan? Sangat senang... apa2pun, yang penting kenala konsisten...  Bila dah konsisten hasilnya..... tadaaaaa

->> perut kempis, berat badan turun, badan pun jadi sihat.

Nanti saya share lagi testimoni yerrr...

Nak cuba... jom pm laju2 ke 0137461811...

Jangan lupa follow saya di

FB/Twitter : Fadzlina Rahman
Instagram : fadzlinarahman

see you....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...