Monday, July 17, 2017

BEG TELEKUNG SULAM 💕💕💕... By Fadzlina Rahman

BEG TELEKUNG SULAM 💕💕💕... By Fadzlina Rahman

--------------

Korang... ada tak yang tengah cari-cari beg telekung sulam yang cantik dan simple?

Beg ni robust jugak... Lebar 35cm... Tinggi 30 cm... bukaan.. boleh lebih dari 11 cm la... Kiranya 11 cm tu Kak Nova ukur dari bahagian bawah jerrrr...

Kiranya, nak bawak p solat kat Masjid pon senang... yang emak2 tu... boleh simpan botol air anak dalam tu jugak....

Kalau takmo guna bawak telekung, boleh guna bawak buku jugak untuk pegi kuliah kat U atau kelas tambahan kat sekolah jugak

Sulaman dan jahitan kemas...

Berkenan kalu... boleh WA terus Kak Nova kat 0137461811...

Bagi nombor kod supaya senang Kak Nova nak refer nanti...

See you...  💋💋💋

Beg Telekung Sulam Code 001



Beg Telekung Sulam Code 002




Beg Telekung Sulam Code 003




Beg Telekung Sulam Code 004




Beg Telekung Sulam Code 005




Beg Telekung Sulam Code 006


Beg Telekung Sulam Code 007



Beg Telekung Sulam Code 008

Thursday, July 6, 2017

PANDUAN PROGRAM DI PADANG & BUKIT TINGGI INDONESIA.... By Fadzlina Rahman

PANDUAN PROGRAM DI PADANG & BUKIT TINGGI INDONESIA.... By Fadzlina Rahman

✈✈✈✈✈✈✈✈✈


Kebetulan awal Ramadhan tahun ni, jatuh pada cuti sekolah. Anak2 tanya, cuti sekolah ni nak ke mana.... Maka, last minute arrangement... kita decided untuk ke Padang & Bukit Tinggi, Indonesia... Bawak anak-anak & bawa mak jalan-jalan tengok negara orang....

Kitorang nyer plan seperti di bawah 👇👇👇.
Kalau korang nak ambik sebagai korang nyer rujukan nanti pon tak pe... 




Day 1 : 28/5
- tiba airport Padang
- Lembah Anai (air terjun)
- Padang Panjang
- Minangkabau Village
- Putri Minang (kedai kain/sulaman)
- Pantai Sikek (kraftangan/kain tenun)
- Sulam & Bordir Oke (kedai kain sulam)
- Bika Tabago (bika)
- Kota Gadang (barangan perak)
- Restoran Sederhana (berbuka puasa)
- Check in Hotel Jogja
- Rehat

Day 2 : 29/5
- Panorama Sungai Landia (teh/cenderamata)
- Kelok 37
- Danau Maninjau
- Rumah Hamka
- Masjid Raya Meninjau
- Matur (kedai Bundo Kenduang kerepek labu)
- Pasar Atas
- Bukit Tinggi Plaza
- Restoran Sederhana (berbuka puasa)
- Hotel (rehat)

Day 03 : 30/5
- Desa Baso (Sulaman Hajah Rosmah)
-Tabek Patah
-Pagaruyung King Palace
- Istana Selindung Bulan
- Prasasti Pagaruyung (batu bersurat)
- Lake Singkarak and drive back to Bukit Tinggi. 
- Pasar Aur Kuning
- Restoran (berbuka puasa)
- Hotel (rehat)             

Day 4 : 31/5
- check out hotel jogja @11am
- Ngerai Sianok (taman panorama, lobang japang, cenderamata)
- Masjid Raya Sumatera Barat
- lawatan sekitar padang (beach, pelabuhan, pasar)
- check in hotel Rocky
- Rumah Makan Lamun Ombak (berbuka puasa)
- Hotel (rehat) 

Day 5 : 1/6
- check out hotel Rocky @1100
- hotel transport to airport
- tamat     ⁠⁠⁠⁠

Okla... kita share dulu itenary kita masa kat Padang & Bukit Tinggi... nanti, kita share lagi yer aktiviti kita kat sana....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...