Friday, November 25, 2016

#travelalone TO SABAH (D1)... By Fadzlina Rahman

#travelalone TO SABAH (D1)... By Fadzlina Rahman
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺



Memang seriau la travel sorang-sorang ke tempat yang kita tak biasa. Macam2 ada dalam kepala... Dalam kepala ni... yang negatif lagi banyak berkeliaran dari yang positif... Almaklum, saya bukan jenis orang yang lepas bebas... 


Tapi kan... langit dari KLIA ke KKIA sangat cantik... Subhanallah!



Makanan dalam flight hari tu... Alhamdullillah... Nasi Goreng Ikan Merah katanya...



Aktiviti dalam flight... macam biasa.. membaca.... Apa lagi... Robin Sharma la... very motivating & inspiring... ❤



Flight dari KLIA 3.45pm dengan flight MH2640. Sampai di KKIA dalam jam 6.15pm.


Terkejut jugak sebab dah malam... macam dan pukul 7.15pm gitu.... huhu... Almaklum, belum pernah datang sini...

Lepas ambik luggage, terus ambik teksi untuk ke hotel.



Tinggal di Promenade Hotel, Kota Kinabalu.... OKla, located nearby shopping mall. Bilik pun menghadap Laut China Selatan. Memang cantik la tengok matahari terbenam... Bilik besar dan selesa... OKla...




Bilik Air Promenade πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡... Ambik jugak.... hehe 


Malam tu, saya makan seafood nearby hotel tu... tapi takde la dekat sangat... kena la naik teksi jugak...

Rasanya memang sedapsss.... 

Di KK ni, yang saya perasan kurang kedai-kedai makanan seafood yang 100% milik orang Melayu macam kat Kay El ke Jay Bee ka... banyak kedai2 Cina... 









Lepas makan, terus balik bilik.... Nak tido... 

Pasang niat nak pergi tengok Gunung Kinabalu & janji ngan Pakcik Teksi untuk ke area Kundasang tu awal pagi esok since kargo saya akan masuk warehouse pada sebelah petang. 

So, tunggu esok la pulak untuk cerita Day 2 di KK.

πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Saturday, November 19, 2016

EZICLEAN CONCENTRATED DISH WASH... UNTUK YANG ALAH SABUN BASUH PINGGAN... By Fadzlina Rahman

EZICLEAN CONCENTRATED DISH WASH... UNTUK YANG ALAH SABUN BASUH PINGGAN... By Fadzlina Rahman

πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ

Alah dengan sabun basuh pinggan? Alah sabun juga dikenali sebagai contact dermatitis.

Sumber : http://www.healthline.com/health/contact-dermatitis#Overview1



Saya percaya, ramai yang mempunyai masalah alahan ini.

Suka atau tidak, anda mesti memilih sabun yang sesuai dengan kulit anda. Ini penting bagi mengelakkan masalah yang anda alami itu berterusan.

Cadangan sabun basuh pinggan yang sesuai untuk kulit anda... Pencuci Pinggan Pekat EziClean (EziClean Concentrated Dish Wash)

EziClean Concentrated Dish Wash

Apa yang BEST yang ada dalam pencuci pinggan ini yang tidak ada pada yang lain?

Ia mengandungi Bahan Terbiodegradasi dan ramuan aktif yang lain di samping berkesan untuk mencuci pinggan dan peralatan dapur yang lain.

Apakah pula KELEBIHAN yang ada di dalam pencuci pinggan ini yang tidak ada pada yang lain?

Sudah tentulah banyak kelebihan yang ada...

1) Ia melembutkan tangan
2) Diformulasikan supaya mudah dibilas
3) Menjadikan pinggan mangkuk bersih dan bersinar-sinar
4) Mempunyai keseimbangan pH yang memelihara tangan
5) Memberikan haruman ekstrak lemon yang menyegarkan
6) TIDAK MENGANDUNGI bahan kimia yang boleh merengsakan kulit
7) Sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai kulit yang sensitif

Cara Pengambilan.

Gunakan botol pencuci pinggan pekat untuk melarutkan sebahagian pencuci pekat dengan 2 bahagian air untuk menghasilkan campuran yang menjimatkan. Namun, kepekatan penggunaan pencuci ini boleh lagi di"adjust" mengikut kesesuaian dan piliha anda. Cuci pinggan mangkuk anda dengan span pencuci dan bilas menggunakan air.

Untuk yang mempunyai kulit yang super sensitif, anda harus mencuba sabun ini... Harganya sangat berbaloi2 dan ekonomik!...

1 liter - RM 12.50 (harga tanpa kos penghantaran)

Berminat untuk mencuba? Boleh WA atau hubungi terus ke 0137461811 (Fadzlina).

Monday, November 14, 2016

RESEPI MIN KAFFE TIRAMISU...

RESEPI MIN KAFFE TIRAMISU...
🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡





Bahan-bahan yang diperlukan:

Min Kaffe - 1 peket
Air panas - 1 cawan
Esen Vanila - 1 sdk
Telur Kuning - 3 biji
Gula Kastor - 1/4 cawan
Keju Mascarpone - 250 gm
Gula aising - 1/4 cawan
Krim Putar - 175ml
Biskut Italian Lady Fingers - 18-20 keping
Serbuk Koko (untuk hiasan)
Bar Cokelat (untuk hiasan)

Cara Penyediaan:

- Bancuh Min Kaffe dengan air panas di dalam mangkuk sehingga larut. Kacau sebati dan biarkan sejuk
- Panaskan air di dalam periuk sehingga mendidih. Pukul kuning telur dan gula kastor di atasnya menggunakan kaedah double boiler. Ketepikan dahulu.
- Pukul krim putar, gula aising dan esen vanila sehingga menjadi "soft peak" - apabila adunan mula memekat tetapi tidak terlalu kental.
- Di dalam mangkuk yang lain, campurkan keju mascarpone, bancuhan telur dan bancuhan krim putar. Kacau hingga rata.
- Celup Biskut Italian Lady Fingers ke dalam bancuhan Min Kaffe. Susun di dalam dulang pembakar. Tuangkan campuran keju dan ratakan menutupi semua Biskut Italian Lady Fingers yang telah disusun. Sejukkan di dalam peti ais selama sekurag-kurangnya 4 jam.
- Hiaskan dengan kepingan cokelat yang dihiris bersama-sama taburan serbuk cokelat.
- Min Kaffe Tiramisu sedia untuk dihidang.

Source : πŸ«

Selamat Mencuba!

Sunday, November 13, 2016

BIOSELEZA ... TUALA WANITA PALING SESUAI UNTUK WANITA LEPAS BERSALIN... By Fadzlina Rahman

BIOSELEZA ... TUALA WANITA PALING SESUAI UNTUK WANITA LEPAS BERSALIN... By Fadzlina Rahman

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟



Bioseleza sangat lembut dan selesa. Anda tak perlu menggunakan tuala wanita yang tebal-tebal untuk menampung darah nifas anda. Bioseleza berkebolehan menampung darah nifas yang keluar selepas bersalin.

Hari-hari pertama bersalin (3,4 hari pertama) - recommended to use Bio Seleza Night Safe Extra Long atau Bio Seleza Night Safe.

Selepas itu, apabila darah nifas sudah berkurang sedikit, recommended to use Bio Seleza Day Safe je.

Lepas tu, boleh la guna Bio Seleza Panty Liner...

Bio Seleza ini mampu membantu menarik ketulan darah nifas yang mana membantu anda menjadi lebih sihat dan segar semasa dalam pantang dan selepas pantang juga.... πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

Bio Seleza juga mampu menyahkan bau darah nifas pada Miss V sebab tuala wanita ini mempunyai fungsi penyah bau.

Bio Seleza juga mampu membantu menghilangkan masalah gatal pada Miss V. 

Bio Seleza juga mampu memberikan fungsi bertangas pada Miss V. 

Bio Seleza juga membantu mengecutkan rahim kembali normal dengan cepat dan mengurangkan bengkak rahim.

Bio Seleza juga boleh mempercepatkan penyembuhan luka bersalin. 

Pendek kata, Bio Seleza ini memang memberikan keselesaan terutama pada wanita yang sedang berpantang. Ciri-cirinya yang lembut dan mempunyai kuasa serapan yang hebat memang tidak merisaukan tentang masalah kebocoran.



Ibu-ibu yang bakal melahirkan... Jom guna Bio Seleza sebagai salah-satu perkara "mesti ada" semasa anda berpantang nanti. Semoga info di atas membawa manfaat.

Yang berminat nak cuba, jom bisik harga di 0137461811.



Saturday, November 12, 2016

COCONUT SHAKE DI MELAKA YANG MESTI ANDA CUBA.... By Fadzlina Rahman

COCONUT SHAKE DI MELAKA YANG MESTI ANDA CUBA.... By Fadzlina Rahman

🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯🍯

1) Klebang Original Coconut Shake πŸŒ΄

Syafeeqa Aneesa di depan pintu gerbang masuk


Kami datang weekday, so.. kuantiti pelanggan yang berkunjung masih manageable la.... not so crowded... Alhamdullillah...



Satu cawan ni tak sampai RM3.00 pon. Saya ambik kesempatan ini untuk makan coconut shake ini dengan nasi lemak -> macam orang lain jugak...

Sebungkus nasi lemak dlm RM1.40... okla...

Tapi, kalau dah level kelaparan.... boleh gak la capai 5-6 bungkus nasi lemak tu sekali makan... hehe... 


Us...


After makan2 kat sini, kitorang p jalan2 plak... nak kosongkan perut untuk cuba another coconut shake yang tersohor di negeri ini...

2) Batu Berendam Coconut Shake πŸŒ΄




Of course la its being located at Batu Berendam, Melaka la kan....  hmm... tak susah pun jumpa... waze kan aje...πŸ˜‰


Tapi, masa kami sampai tu hujan renyai-renyai dan hari hampir malam... 

Walaupun agak sejuk, kami tetap ingin mencuba coconut shake di sini... 



Ada 3 kategori coconut shake iaitu coconut shake biasa, coconut shake special (satu scoop ice cream) & coconut shake doube special (dua scoop ice cream).

Kami order satu double special, 2 special dan 2 biasa.... hmmm... yummy!... πŸ’“πŸ’“πŸ’“


Bila dah sampai Melaka, memang tak Melaka lah kalau tak makan dengan nasi lemak dia... hehehe....






Yang best nyer kat sini adalah, mereka provide air tambah percuma. So, bila dah makan2 tu... masih haus... tambah jer air yang di provide di atas meja di kedai tersebut.


πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† 2 tempat untuk anda cuba coconut shake di Melaka.... Jangan tak cuba! rugi nanti.... Selamat Mencuba! πŸ˜—πŸ˜—πŸ˜—


Thursday, November 10, 2016

BENGKEL TERAPI AURA PESONA DI SJ BIZ CENTRE... By Fadzlina Rahman

BENGKEL TERAPI AURA PESONA DI SJ BIZ CENTRE... By Fadzlina Rahman

πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ πŸ‘ 

Bengkel Terapi Aura Pesona akan menemui anda di SJ Business Centre pada 20/11/2016. Jangan lupa temujanji anda!


Bagi yang tercari-cari bilik untuk di sewa bagi mengadakan seminar/kelas atau apa jua event, boleh hubungi 0137461811 (Fadzlina)/0197797926 (Roshidi).

Lokasi kami : Seksyen 13 Shah Alam
Waze : Syafeeqa Jewellery Sdn Bhd

Sunday, November 6, 2016

MINERAL COFFEE... SESUAI UNTUK WANITA MENGANDUNG DAN MENYUSUKAN...By Fadzlina Rahman

MINERAL COFFEE... SESUAI UNTUK WANITA MENGANDUNG DAN MENYUSUKAN...By Fadzlina Rahman

☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕

Sesuaikah kopi untuk wanita hamil dan menyusukan? Itu persoalan yang sering ditanya setiap kali wanita hamil dan menyusukan ingin mengambil kopi untuk dirinya.

Seperti yang kita maklum, mineral coffee turut juga mengandungi kafein kerana kafein adalah natural chemical yang terkandung di dalam biji kopi, daun teh, koko dan cola. 

Apabila kita minum minuman yang mengandungi kafein, ia akan bertindak seperti 'stimulant' yang membuat kita rasa lebih bertenaga.

Walau bagaimanapun, anda jangan lupa bahawa kopi mineral ini didatangkan bersama 77 jenis mineral yang lain iaitu dari garam buluh yang ada bersama-sama dengan kopi ini. 

Tambahan pula, mineral coffee ini tidak menggunakan gula biasa. Ia menggunakan gula artificial (artificial sugar) - pemanis non-nutritif yang 200 kali lebih manis dari gula namun tidak mengandungi kalori) di mana ianya boleh diminum oleh para pesakit diabetes seperti gula palsweet, Equal, dsbg.

Berbalik dengan persoalan sama ada kopi ini sesuai atau tidak untuk ibu hamil dan menyusukan.... Jawapannya SESUAI!


Untuk ibu hamil, Mineral Coffee ini dapat membantu:

- mengatasai masalah tekanan darah rendah
- menstabilkan gula dalam darah bagi mengelakkan GDM a.k.a kencing manis ketika mengandung
- menstabilkan tekanan darah yang tinggi atau yang rendah.
- memberi tenaga dan mengenyangkan terutama pada keadaan para ibu sedang "morning sickness" 
- membantu merawat masalah kaki kejang (cramps)
- membantu mengatasi masalah sembelit
- membantu memberi tenaga kepada para ibu dan mengelakkan keletihan



Untuk ibu menyusukan, Mineral Coffee ini dapat membantu:

- membantu menyerap kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang dan gigi ibu yang menyusukan. Tugas ini dilakukan oleh Magnesium yang terdapat pada kopi ini
- membantu menghilangkan stress
- membanyakkan dan memekatkan susu
- membantu mengatasi masalah sembelit dan sukar membuang air
- membantu ibu menyusu kekal langsing selepas bersalin

Berdasarkan sumber, pakar mencadangkan supaya anda tidak perlu berhenti dari mengambil kafein (kopi), anda cuma perlu mengurangkannya sahaja tidak lebih daripada 200mg sehari iaitu bersamaan dengan 2 cawan besar kopi atau 4 cawan kecil teh atau 5 tin minuman kola sehari.

Jadi, pilihlah kopi sihat yang boleh memberi kebaikan kepada diri anda dan bayi anda! Mineral Coffee adalah kopi yang paling sesuai untuk anda berdasarkan fakta nutrisi yang ditunjukkan di atas.

Harga Mineral Coffee -> Min Kaffe seperti berikut:

Semenanjung Malaysia : RM33.00/kotak (20 sachet)
Sabah Sarawak : RM34.00/kotak (20 sachet)

Pembeli runcit dan borong dialu-alukan...

Sekiranya anda ingin menjadi pengedar/dropship untuk perniagaan kopi sihat ini... boleh cuba bisik harga & discuss tentang tnc di 0137461811.

Jom sihat dengan Mineral Coffee... ❤

Friday, November 4, 2016

EZICLEAN... By Fadzlina Rahman

EZICLEAN... By Fadzlina Rahman

πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦πŸ’¦



Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.

Ianya dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan anti endapan semula.

Serbuk pencuci ini tidak mengandungi sebarang likatan atau caustic soda. Ia juga kurang berbuih.

Baunya seperti haruman bungaan.

Serbuk pencuci ini mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian sentiasa kelihatan cerah dan baru.

Ramuan utama/kelebihan eziclean:


Berikut adalah cara penggunaannya:




Testimoni EziClean Serbuk Pencuci Pekat:

 


πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† untuk pakaian anak-anak sekolah. Selalu mengalami masalah ini pada hujung lengan baju anak-anak. 






πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† pada leher baju anak-anak sekolah dan juga orang dewasa






 πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† untuk para ibu mengendalikan periuk belanga di dapur



 πŸ‘†πŸ‘†πŸ‘† membantu menangani kekotoran pada kasut anak-anak sekolah


Pendek kata, produk ini sangat sesuai di dalam membantu menangani masalah kotoran degil pada pakaian sekolah anak-anak, leher baju, kasut, telekung dan sebagainya.

Anda puas mencari produk hebat di dalam membantu anda menangani permasalahan di atas?

Usah berlengah lagi kerana anda sudah menemuinya di sini. Terus call 0137461811 untuk tempahan!

Harga Pelanggan : RM23.00/kg (tidak termasuk postage)





Thursday, November 3, 2016

SEA Freight Arrangement from Oversea... By Fadzlina Rahman

SEA Freight Arrangement from Oversea... By Fadzlina Rahman
-----------------------------

Gambar Hiasan : Inner Casing



Doing logistic and freight arrangement is a very interesting experience. Gaining new knowledge & experience. Knowing new competence people and vendor. I feel great to mix up with these people. 

Dealing with forwarder, Custom and customer... its such a challenging experiences.

Among documents needed for importation process as follows:

1) Commercial Invoice for the goods

Commercial Invoice is a Custom Document. It is used as a custom declaration provided by the person or corporation that is exporting an item across international border.

2) Packing List for the goods

Is a shipping documents that accompanies delivery packages.

3) Import Licence

Is an administrative procedures requiring the submission of an application or other documentation to the relevant administrative body as a prior condition for importation  of goods. 

4) Bill of Lading (BoL)/Air Waybill (AWB)

AWB - Is a transport document, which is use in airport-to-airport air shipments.
BoL - Is a generic names of transport document, which are generally used in port-to-port sea shipments

5) Insurance of Certificate

Is a document used to provide information on specific insurance coverage.

6) Purchase Order (PO)/Letter of Credit (LC)

LC - is a letter from a bank guaranteeing that a buyer's payment to a seller will be received on time and for a correct amount. In the event that the buyer is unable to make payment on the purchase, the bank is required to cover the full or remaining amount of the purchase.

PO - is a commercial document and first official offer issued by a buyer to seller.

Source : Google



Gambar Hiasan : Mixing Chamber




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...