Tuesday, August 25, 2015

LIVE UPDATE 25.8.2015!!!... EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN

LIVE UPDATE 25.8.2015!!!... EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN


25.8.2015 - we have a product preview from Khadeeja Beauty and Herbs.

Alhamdullillah... everything went well...

Thank you for thrusting & choosing us in your important event!

For those who are looking for 'space' to conduct any event... classes, talk, tuition, etc... you may need to consider us as your 'space provider'. Our space can load up to 80 participants.

Call me at 0137461811 (Fadzlina) or 0197797926 (Roshidi) for any information required or reservation to be made...

See you...

A picture is worth than a thousand words..... (sekitar previu produk semalam)


Khadeeja Previu - registration



Khadeeja Previu



Khadeeja Previu



Khadeeja Previu

Friday, August 21, 2015

LIVE UPDATE!!!... EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN

LIVE UPDATE!!!... EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN


Tonite we have an event at our business centre....

Alhamdullillah... & thank you for the support...

For those who are looking for "space" to conduct any event... feel free to pm me at 0137461811.


Event at Syafeeqa Business Centre



Event at Syafeeqa Business Centre



Event at Syafeeqa Business Centre

luv - fazz

Tuesday, August 18, 2015

SYAFEEQA BUSINESS CENTRE : SEMINAR ROOM AT SHAH ALAM ... BY FADZLINA RAHMAN

SYAFEEQA BUSINESS CENTRE : SEMINAR ROOM AT SHAH ALAM ... BY FADZLINA RAHMAN



Our Seminar Room is suitable space for you to conduct:

1) Seminar
2) Training
3) Entrepreneur Classes
4) Lab
5) Forum
6) Business Sharing Session/Review
7) Dancing Class
8) Tuisyen
9) kuliah agama
10) mengaji
11) etc

Thus, reserve the space NOW! pm 0137461811.

Like our page here.

luv : fazz


Sunday, August 16, 2015

SYAFEEQA BUSINESS CENTRE : SEMINAR ROOM ... BY FADZLINA RAHMAN

SYAFEEQA BUSINESS CENTRE : SEMINAR ROOM ... BY FADZLINA RAHMAN


Syafeeqa Jewellery Sdn Bhd
Tadisma Business Centre
Seksyen 13, Shah Alam,
Selangor, Malaysia

Dear all,

Our Seminar Room  is still open for Reservation. Please call/whatsapp 0137461811 for further details.

Available arrangements which can suit your needs as follows:

1)  Classroom Arrangement
2)  Cluster Arrangement
3)  Theater Arrangement
4)  Parliament Arrangement &
5)  U Arrangement

Please refer to the following picture for the above mentioned arrangements:

1)  Classroom Arrangement

Classroom Arrangement



Classroom Arrangement



Classroom Arrangement




2)  Cluster Arrangement


Cluster Arrangement



3)  Theater Arrangement


Theater Arrangement



Theater Arrangement




Theater Arrangement


 4)  Parliament Arrangement



Parliament Arrangement



5)  U Arrangement




U - Arrangement

Luv - Fazz

Friday, August 14, 2015

EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN

EVENT AT SYAFEEQA BUSINESS CENTRE... BY FADZLINA RAHMAN


We are always supporting your activity!

Our ULTIMATE objective is to support your business by providing an excellence services and venue for you to conduct any event especially Seminar, Talk, Classes, Meeting, etc.

Our location is at Shah Alam, Selangor.

Lets us share with you classes/event conducted at our Business Centre.

Alhamdullillah and thank you for all the supports...



Interested to rent our Seminar Room too? 

Please pm me now at 0137461811.

Like our page at https://www.facebook.com/SJBuzzCentre to know more about our businesses activities...

















luv : fazz

Tuesday, August 11, 2015

One Day Trip for A Meeting @ Prai.... by Fadzlina Rahman

One Day Trip for A Meeting @ Prai.... by Fadzlina Rahman


Memang memenatkan... kalau drive lagi la memenatkan... sebab, esok dah kena masuk kerja.. & update outcome dari meeting tersebut...

So, I decided to travel by flight la...

The return tickets were not so expensive...Okla... for last minute booking...

My flight schedule was changed from 12.00 to 12.35pm.... but, its still OK because my meeting will be started at 2.30pm.



So, I need to wait at Peugeot Lounge... Thanks God because I don't need to pay while enjoying eating & surfing at the lounge.



Weather look so nice...  Tapi, ada sedikit gegaran la bila ia berlanggar awan... almaklum la... kapal terbang kecik...




Perjalanan pergi ke Penang ni... suhu agak panas... Mungkin, penyaman udara nya agak uzur atau belum diselenggarakan lagi... :-p

Walau bagaimanapun, depa serve food & drinks la kat situ... suspen la ingatkan kena bayar macam Air Asia... rupanya tak... Alhamdullillah....

Makanan tambahan selepas makan dalam Peugeot Lounge tadi... So, tak perlu la take lunch... (memang tak sempat pun... sebab rushing utk attend meeting jam 2.30pm).




Marble Cake & Ice Lemon Tea 


Perjalanan yang mengambil masa satu jam nih... boleh bantu kita berzikir... seberapa banyak yang kita boleh sambil menikmati keindahan ciptaan Allah dari atas... Alhamdullillah...




Then, reaching Penang dalam lebih kurang 1.45pm... rushing to Taxi Counter... 

Dik, I nak ke Prai... Kawasan Perindustrian 1...

OK kak, RM85.80... gulppppp..... Ok, fine... nama pun airport... guna teksi airport... kena la harga standard sikit...

Tak banyak cerita... bayar jer... janji sampai dengan selamat....




Meeting end around 5pm... need to rushing again sebab my flight scheduled at 7.00pm.

Ada online check-in nih senang... buat mobile check in jer... 

My friend volunteer nak hantar ke airport after the meeting, hehe... rezeki la tu kan.... Alhamdullillah.

Ambil boarding pass & having Asar & Zuhur prayer at the airport.... 

My flight to Subang was delayed to 7.30pm... its okla... 30 minutes delay... as expected... may be because of the bad weather.





Heavy rain at Penang.... See our flight there....




Look at the "kipas"... I was sitting beside the Kipas... hehehe




Subhanallah... the sky is so beautiful... Allhuakbar!








After 1 hour, the flight touched down at Subang Airport at about 8.30 pm...

Then, arrived at home at about 10.00 pm... 

So, kalau ada sapa2 yang nak pergi meeting setakat 1 hari jer kat Penang.... boleh la naik flight.... modal tak sampai RM300.00 pon .... :-)

Ok la... sekian dulu... enjoy reading yer...

-fazz-




Thursday, August 6, 2015

MINERAL COFFEE & ALFAFA TESTIMONY (sambungan)... by Fadzlina Rahman

MINERAL COFFEE & ALFAFA TESTIMONY (sambungan)... by Fadzlina Rahman


Salam semua... dalam entry yang lepas, saya ada kongsi tentang Testimoni Pengambilan secara konsisten untuk Mineral Coffee dan BV Alfafa kan...

Yang belum berkesempatan membaca... boleh klik di sini yer.... :-)

Hari ini, saya nak share lagi kebaikan pengambilan 2 minuman hebat ini....

Jom kita hayati...

Oh ya... lupa nak khabar... testimoni ini diambil dari kumpulan GLAM (TDC) untuk kebaikan kita bersama...

1) Rasa 'fresh' walaupun tidur lewat









2) Berat badan berkurangan a.k.a dapat menguruskan badan















 3)  Hilangkan kembung perut







  4) Hilangkan rasa mengantuk dan penat


5)  Hilangkan Migrain





Sekarang, kita dah tahu kebaikan Mineral Coffee dan BV Alfafa ni... 

So, sapa2 yang nak try... boleh cuba roger saya di 0137461811. Boleh follow juga di facebook dan instagram yer...

Facebook: Fadzlina Rahman
Instagram/Tweeter: fadzlinarahman

Sekian...

luv... Fazz

Wednesday, August 5, 2015

ASMAUL HUSNA (99 NAMA ALLAH)...

ASMAUL HUSNA (99 NAMA ALLAH)...



Al- A'raf : 180 -

Dan Allah memiliki Asmaul Husna (nama-nama yang terbaik) maka bermohonlah kepadaNYA dengan menyebut Asmaul Husna itu dan tinggalkanlah orang-orang yang menyimpang dari kebenaran dalam (menyebut) nama-namaNYA. Mereka akan mendapat balasan terhadapa apa yang telah mereka kerjakan....



Jom hayati makna Asmaul Husna... (thank you En Google for the picture)

















Sekian... semoga membawa kebaikan kepada pembaca...

luv... fazz

Sunday, August 2, 2015

Kematian Mustafa Kamal Ataturk....Yang Menyiksakan... By Fadzlina Rahman

Kematian Mustafa Kamal Ataturk....Yang Menyiksakan... By Fadzlina Rahman


Saya berhajat untuk share sikit saat-saat kematian yang menyiksakan oleh Mustafa Kamal Ataturk... untuk kita jadikan iktibar dan pengajaran...

Ada adik-adik yang tidak kenal siapa Kamal Ataturk ni?

Mustafa Kamal Ataturk

Mustafa Kamal Ataturk:

  • Lahir pada 19 Mei 1881
  • Meninggal dunia pada 10 November 1938
  • Pemimpin Turki yang telah memusnahkan Institusi Khalifah Uthmaniah/Ottoman yang telah berkuasa selama 595 tahun (di bawah pimpinan 36 orang sultan)
  • Memerintah Turki dari 1918 sehingga 1934

Kerosakan yang telah dilakukan oleh Mustafa Kamal Ataturk terhadap Turki:

  • Membolehkan perempuan memakai tudung tetapi dengan syarat memakai skirt
  • Membolehkan lelaki memakai seluar panjang tetapi dengan syarat memakai tali leher dan topi 
  • Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai
  • Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju jika rakyat tidak cenderung kepada pakaian moden"
  • Menggalakkan minum arak secara terbuka
  • Mengarahkan Al-Qur'an dicetak di dalam Bahasa Turki
  • Menukar azan ke dalam Bahasa Turki
  • Agama Islam dibuang daripada menjadi Agama Rasmi Negara
  • Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja
  • Menutup masjid serta melarang dari sembahyang berjemaah
  • Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam
  • Menghapuskan kalendar Islam & menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin
  • Menghapuskan Kementerian Wakaf & membiarkan anak-anak yatim fakir miskin
  • dll 

Saat Kematian Mustafa Kamal Ataturk:

  • Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasakan gatal-gatal di seluruh badan
  • Sakit jantung
  • Sakit darah tinggi
  • Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk. Dikhabarkan bomba diarahkan untuk menyiram rumah rumahnya selama 24 jam. Sementara pembantu-pembantu beliau meletakkan ketulan-ketulan ais di dalam selimut beliau untuk menyejukkan beliau.
      Rasa panas itu tidak hilang-hilang sehingga beliau menjerit di dalam istananya. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, maka beliau telah diletakkan di dalam bot & dihantar ke tengah laut (dengan harapan rasa panasnya akan berkurangan)

       Namun, rasa panasnya masih tidak hilang juga & beliau telah pengsan selama 48 jam pada 26 September 1938 akibat kesan panas itu. Selepas beliau sedar, beliau telah hilang ingatan.

        Beliau telah pengsan sekali lagi pada 9 November 1938 selama 36 jam pula dan akhirnya meninggal dunia.

        Sewaktu beliau meninggal dunia, diberitakan tidak seorang pun yang memandikan, mengkafankan & menyembahyangkan beliau. Mayat beliau diawetkan selama 9 hari & 9 malam sehingga adik beliau meminta Ulama' Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

        Apabila saat untuk menanam mayat tersebut, tanah tidak menerimanya menyebabkan mayatnya di awet sekali lagi & disimpan di dalam muzium EtnaGrafi di Ankara selama 15 tahun.

        Selepas 15 tahun, cubaan untuk menanam mayat beliau masih gagal. Namun, usaha terakhir yang dilakukan adalah menguburkan mayat beliau di dalam satu binaan mar-mar seberat 44 tan. Mayatnya di tanam di celah-celah batu mar-mar tersebut.


Makam Mustafa Kamal Ataturk - pic from google


Nauzubillah, inilah contoh pemimpin zalim yang membawa kerosakan kepada agama dan rakyat.

Maha Suci Allah... Tuhan semesta alam... 

Semoga kisah kematian Mustafa Kamal Ataturk yang menyiksakan ini dapat diambil iktibar oleh kita semua....

Sekian...

Sumber : Blog Aku Islam




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...