Monday, December 21, 2015

KEBAKARAN DI TEMPAT PARKIR BERSEBELAHAN STESEN LRT TAMAN JAYA, PETALING JAYA... BY Fadzlina Rahman

KEBAKARAN DI TEMPAT PARKIR BERSEBELAHAN STESEN LRT TAMAN JAYA, PETALING JAYA... BY Fadzlina Rahman

_____________________________________

Dalam lebih kurang jam 12.58 tengahari, kawan-kawan dok riuh kata... Wei, ada asap tebal wei depan tuh... ada kebakaran la wei... semua kami berlari ke arah tingkap yang berhampiran... 

Pergh... sapa pegang phone? cepat call bomba... ada kawan pegang phone & terus call bomba... Bomba jawab & kata dah ada orang report & depa tengah hantar orang ke sana....

Tunggu bomba datang dengan berdebar-debar... 

Mula-mula kami menyaksikan kereta kuning wira tuh terbakar... pastu... asap hitam semakin pekat berkepul2 naik... dengar bunyi letupan kecil... tak pasti dari mana... tapi, mungkin dari tangki minyak kot! 

Tak lama selepas itu, api semakin liar memusnahkan laluan pejalan kaki yang menghubungkan stesen LRT dan Bangunan PJX... Kemudian, bumbung, tiang semua rebah ke bumi...

Heat + Hot... api menjangkit ke kereta yang berhampiran dengan laluan pejalan kaki tersebut... huhu...

Wei tengok tuh! Kereta hitam tu memang berani la... tuannya bawak lari keluar dari situ sedangkan Heat dah mula kena pada keretanya... MasyaAllah! Nekad sungguh perempuan itu!

Bomba datang lebih kurang jam 1309 dan selama 12 minit itu kami menyaksikan kerakusan api... Betul orang tua2 kata, api masa kecil menjadi kawan, bila besar menjadi lawan...

Api sudah mula memanjat tiang stesen LRT tersebut... huhu...

Apabila bomba sampai, mereka terus menjalankan tanggungjawab mereka dengan jayanya... Alhamdullillah...

Api selamat dipadamkan lebih kurang jam 1332 gitew...

Pengalaman yang sungguh ngeri bagi saya. menyaksikan api begitu rakus sekali tidak mengenal apa yang disambarnya...

Takziah kepada pemilik2 kereta yang terlibat.... Mujurlah tiada kemalangan jiwa....




turut bersedih - Fazz

Thursday, December 17, 2015

SYAFEEQA JEWEL... SESUCI KASIH SEINDAH PERMATA... BY FADZLINA RAHMAN

SYAFEEQA JEWEL... SESUCI KASIH SEINDAH PERMATA... BY FADZLINA RAHMAN

-------------------------------------------

Set skincare #syafeeqajewel membantu:

❤ menghilangkan jeragat dalam masa 14 hari
❤ mengembalikan keremajaan kulit
❤ mencerahkan wajah secara semulajadi
❤ melembut, menghalus dan melicinkan kulit muka
❤ mengecilkan pori-pori
❤ menghilangkan bekas jerawat dan sel kulit muka yang telah mati


 Set skincare #syafeeqajewel terdiri daripada:

★ Pencuci Muka (Facial Cleanser) : KKM NOT 150102167K
★ Penyegar Wajah (Facial Toner) : KKM NOT 150102165K
★ Serum (Beauty Serum) : KKM NOT 150102166K
★ BB Cream (Beauty Blemish Cream : KKM NOT 150102167K

Cara penggunaan set skincare #syafeeqajewel:

1) Pencuci Muka (Facial Cleanser)



2) Penyegar Wajah (Facial Toner)




3) Serum (Beauty Serum) 




4) BB Cream (Beauty Blemish Cream





Kami sedang mencari agent/dropship/peniaga-peniaga online/offline yang berminat untuk menjana pendapatan bersama-sama kami.
.
PM kami segera di 0137461811.
.
fazz







Wednesday, December 16, 2015

CERITA KES TIPU UMRAH LAGI... RJ KEMBARA TRAVEL & TOURS a.k.a. "Ustaz Zul"... Part 3

CERITA KES TIPU UMRAH LAGI... RJ KEMBARA TRAVEL & TOURS a.k.a. "Ustaz Zul"... Part 3

-------------------------------

Ada lagi yang pm tanya pasal agensi nih..

hmmmm... ini dia saya bagi keratan akhbar... daripada Harian Metro... leh tengok Harian Metro tarikh 2 April 2014 page 2....



Ni pulak berita kami keluar di TV9 pada hari kejadian tu... huhu.... kesian tak? Pembatalan pada hari yang dijanjikan pergi... yang hampehnya, mamat ni (yang dikata Ustaz tu) & Ibunya (bekas guru) tak datang di Surau tempat kumpulan kami berkumpul pun... dia whatsapp aje...


Sampai sekarang, duit kami (~RM200,000.00 untuk 39 jemaah) tidak dipulangkan lagi pun.... 
.
Takpe la... tak pulang sekarang, nanti dia pulangkan la di Padang Mahsyar... masa tu cari la sorang-sorang di dalam lautan manusia kannnn....
.
Hari ini, dia susahkan orang... satu hari nanti... kita tak tahu... kan ke dunia ni berputar... kejap ada kat atas, kejap ada kat bawah... huhu...
.
Sekian dulu. Ada info lagi nanti, saya update lagi....
.

Wednesday, December 9, 2015

WARKAH BUAT ANAKKU JALIL...

WARKAH BUAT ANAKKU JALIL...


Ia benar-benar menyentuh perasaan... tapi, apakan daya... Allah adalah sebaik-baik perancang... 

Alfatehah... Tunku Jalil, Tunku Laksamana Johor...


Tuesday, December 8, 2015

ALFATEHAH ... YAM TUNKU ABDUL JALIL IBNI SULTAN IBRAHIM, TUNKU LAKSAMANA JOHOR

ALFATEHAH ... 

YAM TUNKU ABDUL JALIL IBNI SULTAN IBRAHIM, TUNKU LAKSAMANA JOHOR



Dilahirkan pada bulan 5 Julai 1990 dan meninggal dunia pada 5 Disember 2015 : Meninggal dunia pada usia 25 tahun.

Seorang putera raja yang berjiwa rakyat. Saya kerap kali mengikuti aktiviti-aktiviti harian beliau melalui akaun instagram beliau.

Sebagai rakyat Johor... saya turut berkabung dan bersedih di atas pemergian putera raja ini...

Semoga roh beliau dicucuri rahmat hendaknya... Alfatehah

Thursday, December 3, 2015

COZUMA LIPSTICK... BY FADZLINA RAHMAN


COZUMA LIPSTICK... BY FADZLINA RAHMAN



MATTIFYING LIPSTICK

Colors:

✿ Sensual Touch
✿ Peach Passion
✿ Pandora Red
✿ Berry Me
✿ Lolly Pink
✿ Cherry Bloom
✿ Rose I Love U
✿ Shanghai Tang
✿ Fantasy Kiss
✿ Romance Pink


Unique Color Powder Technology:

❤ Papaya fruit extracts and collagen spheres for plumping lips
❤ Safflower Seed Oil and Cotton Seed Oil for a superior glide and satin finish
❤ Vitamin C and E for lip protection from harsh environment
❤ Squalane for a smooth, lightweight feeling



PRICE PER PC : RM39.00

Special price ? Please pm me at 0137461811...

Tuesday, December 1, 2015

❥❥MIMPIKU...IMPIANKU❥❥

____________________________________
 
❥❥❥❥ MIMPIKU.... IMPIANKU❥❥❥
____________________________________
 
 
 
Masa kecik2 dulu, emak dan arwah ayah selalu pesan.... kena berimpian untuk BERJAYA. Lepas tu, kena kerja keras untuk capai impian tu. Emak dan arwah ayah kata... kalau tak berusaha, sama la seperti Mat Jenin... Mat Jenin tu terlalu kuat berangan tetapi dia tidak berusaha untuk mencapai angan-angan itu...
 
Berimpian tu something like "berangan" la....
 
Ekceli, semua impian saya telah saya letakkan di dalam BUKU IMPIAN SAYA.... Bila ada buku impian, apa yang kita nak capai di dalam hidup ini tampak lebih jelas. Bila hari-hari kita tengok, Insyaallah impian-impian itu akan terus terukir di dalam minda kita dengan lebih JELAS lagi...
 
Antara impian saya sejak kecil adalah ingin bergambar dan menjejaki EIFFEL TOWER, Paris...
 
Hmmmm.... Macam best aje... ambil gambar di menara yang menjadi 'kegilaan' ramai nih....
 
Saya PASTI satu hari yang INDAH, saya pasti akan ke sini dan mengabadikan gambar-gambar kenangan yang saya impikan sejak kecil lagi...
 
Waktu itu akan datang!
 
 
 
 


Fakta mengenai Eiffel Tower (from google) ❤❤❤:

✔ Ilham dari seorang jurutera Perancis bernama Alexandre Gustave Eiffel
✔ Tinggi menara 324m (986 kaki)
✔ Pusat kepada Champ De Mars (Champ De Mars adalah kawasan lapang berkonsepkan hijau)
✔ Kos : 1.5 juta Euro
✔ Kerja pembinaan bermula 1887 - siap dalam masa kurang 2 tahun - mempunyai 300 orang pekerja (seorang meninggal dunia dalam tempoh pembinaan akibat kemalangan)
✔ Bentuknya dibuat berdasarkan pengiraan matematik yang melibatkan pengiraan angina


Blue Print Eiffel Tower:
 
 

Sunday, November 29, 2015

PROMOSI BBPLUS COLLAGEN (SEHINGGA 31.12.15)... By Fadzlina Rahman

 
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
PROMOSI BBPLUS COLLAGEN (SEHINGGA 31.12.15)... By Fadzlina Rahman
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
 
 
Hmmm.... ada yang tak perasan ke BB Plus Collagen ada promosi sehingga 31.12.2015.
 
Apa yang terkandung di dalam promosi ini??? ✿✿✿
.
❤ 4 kotak BBPlus Collagen
❤ PERCUMA 1 kotak BBPlus Collagen
❤ PERCUMA sehelai beg BBPlus Collagen
.
HARGA : RM 660.00
.
PENJIMATAN : RM165.00
.
Sungguh BERBALOI-BALOI.... ✿✿✿
.

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Antara Kebaikan BBPlus Collagen:
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

 
Ia bertindak dengan 3 mod iaitu:
 
1) MEMULIH : Menggalakkan perbersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak atau lemah.
2) MEMBINA : menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3) MEMPERBAHARUI : Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru
.
.
.
So, dapatkan set promosi ini dengan harga yang berbaloi-baloi....
.
pm ke 0137461811 sekarang.
.
 
 
 
 
 
 
 

Thursday, November 26, 2015

PROMOSI ISTIMEWA PREMIUM BEAUTIFUL (SEHINGGA 31.12.15)... By Fadzlina Rahman

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀

PROMOSI ISTIMEWA PREMIUM BEAUTIFUL... By Fadzlina Rahman

❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀❀

Hi all... apa khabar semua? Harap2 sihat la yer....

Hmmm... ada ramai yang masih tak aware yang Premium Beautiful ada buat promosi sehingga 31 Disember 2015... hmmm... sangat berbaloi2.... Jika ada niat nak memiliki set pembentukan badan ini... inilah masa yang sesuai!

Ada 2 pilihan sama ada nak Set Promosi A atau Set Promosi B:

SET PROMOSI A (REBAT RM150.00)

Pilihan mana-mana Set Premium Beautiful Classic atau Elegance (harga bermula dari RM2,120.00)


SET PROMOSI B (REBAT RM400.00)

Pilihan 2 set Premium Beautiful seperti di bawah:
     ❁ (set elegance + set elegance) ATAU 
     ❁ (set classic + set classic) ATAU  
     ❁ (set classic + set elegance) 

(harga bermula dari RM4,240.00)

Grab peluang KEEMASAN ini.... pm sekarang ke 0137461811.
 


 

Monday, November 9, 2015

TIPS... UNTUK YANG MALAS LIPAT KAIN.... BY FADZLINA RAHMAN

TIPS... UNTUK YANG MALAS LIPAT KAIN.... BY FADZLINA RAHMAN


hehehe... sentap tak? sentap tak? haruslah sentap kan... especially untuk ibu-ibu yang bekerja seharian di pejabat... balik-balik tengok kain berlonggok-longgok kalahkan gunung everest... hihhi...

dah tu... yang ada anak kecik2 lak lain plak cabarannya... kita lipat, dia tolong kirai... kita lipat, dia tolong kirai lagi... hihi... sampai sudah... kita main lipat-kirai jer ngan mereka....

Ni ada satu tips yang paling MUDAH nak follow...

Gini.... Tips nya adalah... SATU BAKUL -> SATU ORANG... 


Ayah - satu bakul
Ibu - satu bakul
Abang Long - satu bakul
Kak Ngah - satu bakul
Abang Chik - satu bakul


Ha.... kan senang gitu... pastu, malam2 ke... kita bawak bakul2 tu kat depan TV & kita lipat sama-sama bakul masing-masin tuh...

Kiranya kalau seminggu tak dan lagi nak melipat tuh... masih OK lagi la sebab masing2 boleh cari baju masing2 dengan mudah... hihi... gitewwww....

Senangkan? Jom share... especially utk ibu2 yang tak dan nak lipat baju hari2... :-)








Tuesday, October 27, 2015

lagi.... KEBAIKAN BIOSELEZA... by Fadzlina Rahman

lagi.... KEBAIKAN BIOSELEZA... by Fadzlina Rahman



Hari ni, kita share lagi tentang kebaikan/kelebihan NYATA bioseleza nih....

Sebab asal kenapa ianya diciptakan... untuk membantu wanita di luar sana mendapatkan tuala wanita yang berkualiti & membantu menghindarkan golongan wanita daripada terperangkap dengan penggunaan tuala wanita yang direka menggunakan 'recycle paper'.

Di antara kebaikan/kelebihannya:

1) Memberi tenaga
2) Mengurangkan 'period pain'
3) Mengurangkan keputihan
4) Melancarkan 'period flow'
5) Menghilangkan bau pada Miss V anda
6) Anti Bakteria
7) Anti kebocoran
8) Mudah dicuci


Jommm... bertukar kepada tuala wanita yang lebih berkualiti...

pm to 0137461811 untuk order atau merisik2 peluang bisnes yang ada....

psssttt...pssssttt ... ada yang kata bioseleza bantu jimatkan bil elektrik rumah... betulke? huhu

Ilustrasi di bawah adalah gambar tuala wanita cap X dan Y yang diuji ... hmmmm....



Monday, October 26, 2015

BIO SELEZA BOLEH JIMATKAN ELEKTRIK?... By Fadzlina Rahman

BIO SELEZA BOLEH JIMATKAN ELEKTRIK?... By Fadzlina Rahman



Bio Seleza boleh jimatkan elektrik? Hmmm... ramai yang melompat2 pm & tanya... Dan, tak ramai juga yang buat statement 'mengejek'.... hmmm... biasalah orang kita kannn.... buat produk taknak... ejek produk orang biasanya nakkkk.... huhu

Apa-apa pun, ce try dulu... ok tak? kalau ok... molekla tu... :))

Ramai yang nak penjelasan ilmiah berhubung perkara ini dari saya... hmmm.... memandangkan saya grad sebagai Jurutera Elektrik; I think I can explain it in a simple way...

Anyway, bukan sekarang yer... sebab, saya taknak ayat2 penerangan saya itu di'viral'kan nanti... huhu....

Anyway, yang tak tahu rupa bentuk bioseleza tu... hmmm... rupanya seperti di bawah ini... 

Produk tuala wanita a.k.a sanitary pad yang paling selamat & mempunyai tenaga luar biasa ini memang istimewa...

Nak tahu sebab nya? tunggu di next entry yer.... 



luv.... 
fazz
0137461811
https://www.facebook.com/fadzlina.rahman

Thursday, October 15, 2015

MINERAL COFFEE & ALFAFA TESTIMONY (sambungan)... by Fadzlina Rahman

MINERAL COFFEE & ALFAFA TESTIMONY (sambungan)... by Fadzlina Rahman


Sambung lagi kebaikan Mineral Coffee dan Alfafa ni... dari group #GLAMPRENEUR.... hmmmm... group kiter la tewww....

1) Lawas dan Mudah Buang Air Besar





2) Badan Ringan. Perut Buncit Semakin Kurang





3) Rasa Kenyang. Diabetes Turun




4) Migrain Hilang. Berat Badan Turun 1kg Dalam Masa Seminggu




5) Gastrik Hilang. Badan Rasa Ringan




6) Rasa Segar. Diabetic Turun.





7) Bacaan Kencing Manis Turun



Nak cuba juga tak? jom pm... ke 0137461811.

Follow ramai2 & be friend with me di Facebook as 
Fadzlina Rahman & di instagram sekali eh...

:-)... fazz

Wednesday, October 14, 2015

INGIN MENJANA INCOME TANPA PERLU ADA PRODUK SENDIRI?... by Fadzlina Rahman


INGIN MENJANA INCOME TANPA PERLU ADA PRODUK SENDIRI?... 




Di sini, kami ingin membuka peluang untuk anda yang ingin menjadi AGEN DROPSHIP DAN STOKIS  untuk produk di bawah ini.



**SYAFEEQA JEWEL SKIN CARE PRODUCT**




Kelebihan produk:

- Memberi kelembapan pada kulit wajah
- Mengecilkan pori-pori
- Mengekalkan keremajaan kulit
- Anti kedutan
- Mencerahkan kulit wajah
- Membantu dan mengurangkan jeragat/jerawat dan pigmentasi kulit

Margin Keuntungan:

sehingga RM40.00 per set!


---------------------------------------------------------------

BERMINAT NAK JADI DROPSHIP?

Sila Whatsapp

"DROPSHIP SYAFEEQAJEWEL" ke 0137461811

---------------------------------------------------------------

Saturday, October 3, 2015

RESEPI APAM BERAS KAK JUNE... By Fadzlina Rahman

RESEPI APAM BERAS KAK JUNE... By Fadzlina Rahman


Salam Semua... Hari ni hari Ahad... hujung minggu... daripada duduk sesaja kat rumah... baik spend masa sikit dengan anak-anak... Almaklum... 5 hari dah kerja... keluar matahari lom keluar lagi... balik rumah plak bila matahari dah tersumbat kannnn.....

Malam pulang rushing nak siapkan makan anak2, ajar anak2 mengaji, buat kerja sekolah... lepas tu tidur... tak dan nak spend masa buat kerja together-gether macam nih dengan mereka...

Oh ya... Resepi ni, saya ambik dari June Ahmad.... resepi dia memang mudah dan senang nak follow....

Try la follow dia kat FB as June Ahmad...

Nih ha resepinya....

Bahan-bahan:

3 cawan tepung beras
1 cawan tepung jagung
1 1/2 cawan gula (boleh dikurangkan)
1 pek yis mauripan (11 gram)
*** gaul semua bahan & ketepikan

2 cawan nasi sejuk + 3 cawan air
*** blend hingga hancur dan halus

Cara:
Masukkan nasi yang diblend tadi ke dalam bahan tepung...
Gaul sebati dan biarkan perap sekurang-kurangnya 1 jam...
Boleh diwarnakan ikut kesukaan...
Masuk dalam acuan @ loyang kukus dalam 45 minit atau sehingga masak...
Kalau acuan kecil2, kukus lebih kurang 20 minit...

** acuan perlu disapu minyak dahulu supaya apam tidak melekat pada acuan

** tudung periku pula perlu dibalut dengan kain supaya wap tidak jatuh pada apam

Bahan-bahan ni diadun oleh anak saya yang darjah satu tu...

Tenkiu June Ahmad sebab share resipi ni... Sekarang, anak2 saya pun dah reti buat & nak bisnes kat kawan2 plak katanya... ekekeke...

Panjang pahala awak June Ahmad... terima kasih...

Nih ha... hasil hari ni oleh chef2 cilik saya... yang akan menjadi jutawan muda yang patuh syariah pada masa depan nanti... Insyaallah.....

Okla... first try kannnn.... boleh improve dari masa ke semasa nanti....


luv - fazz

Friday, September 25, 2015

INNER ANTI TEMBAM.... BY FADZLINA RAHMAN

INNER ANTI TEMBAM.... BY FADZLINA RAHMAN


Huhu.... pipi dah macam kuih apam terlebih mauripan?

Tetiba... bleh jadi kempis pulak...
Tetiba... bleh jadi bujur pulak...
Tetiba... muka boleh jadi panjang pulak...

Hmmmm.... banyaknyer tetibanya....

Apa rahsia?

Rahsianya adalah Inner Anti Tembam.... :-))

Kelebihan-kelebihannya:

- Tidak tutup telinga... 
- Telinga anda tidak berdengung...
- Mesra Solat

Jom tengok 20 pilihan yang ada ... Sila pilih yerrrr.... (Color may vary because of lighting effect)

Harga?

Jom bisik2 ke 0137461811 yer....

Cepat2... jangan tunggu lagi!































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...