Sunday, August 24, 2014

Apakah Dioksin & Apakah Kesan Saintifik Terhadap Manusia?... By Fadzlina Rahman

Apakah Dioksin & Apakah Kesan Saintifik Terhadap Manusia?




Hai semua... kali ni bahan bacaan berat kita berat sikit yer... Saya nak bawakan kesedaran kita bersama apakah dioksin a.k.a dioxin itu?

Dioksin ini terdapat pada tuala-tuala wanita biasa yang dibuat menggunakan pulpa kayu ( sila rujuk post saya sebelum ini).

Dioksin ialah bahan kimia pencemar, iaitu hasil sampingan produk berasaskan klorin ketika proses pembuatan pelbagai bahan kimia. Bahan ini didapati begitu aktif dalam kitaran biologi, walau pun dalam kepekatan yang sangat rendah.  Dioksin merupakan komponen racun serangga dikenali sebagai Agent Orange yang digunakan oleh tentera AS semasa perang Vietnam. (dipetik dari www.utusan.com.my)



Berikut disertakan kesan2 terhadap manusia untuk rujukan dan panduan kita bersama:

#1 : kesan terhadap kesihatan manusia : 

Kajian dilakukan terhadap kesan kesihatan yang timbul daripada Bencana Kilang Kimia di Seveso, Italy pada tahun 1976: kesan serta-merta adalah haiwan-haiwan bersaiz kecil mati. Kulit mengelupas di kalangan kanak-kanak.
#2 : kesan terhadap sistem imunisasi manusia :

Kesan ketara : terdapat gangguan terhadap sistem imunisasi perumah dan mengurangkan kerintangan perumah terhadap kerintangan kanser.


#3 : kesan terhadap kelahiran :

Kesan kepada lelaki-> menjejaskan fungsi androgenik kerana berkurangnya penghasilan hormon testosterone (hormon yang sangat penting bagi perkembangan lelaki)

Contoh kesan terhadap wanita ->





Dan, Bagaimana Dioksin Diserap Ke Seluruh Tubuh Badan Wanita?


Bertukarlah sekarang kepada tuala wanita yang lebih sihat dan berkualiti. #BIOSELEZA adalah pilihan anda. 100% natural cotton, perfume free, natural, chlorine/dioxin free & contain NO cellulose wood pulp.

PM saya sekarang at 0137461811.

Harga Promo 6+1 (Free) = RM737.00 sahaja. What you will get:

4 +1 (FREE) Mixed Box; 
1 Pantyliner Box
1 Day Safe Box


 RM 237.00







See you yer... Fazz

Friday, August 22, 2014

Panduan Memilih Tuala Wanita Anda... By Fadzlina Rahman

Panduan Memilih Tuala Wanita Anda


Hai semua... saya percaya ramai di antara kita tidak tahu macam mana cara untuk memilih tuala wanita yang terbaik untuk diri mereka. Saya tidak blame orang itu... sebab, sebelum ni saya pun tak reti jugak...

Alhamdullillah, sekarang saya dah ada ilmu sikit. So, kita share lah yer untuk kebaikan bersama...

Langkah 1:  Perhatikan Tarikh Luput Produk.

Cuba kita ingat-ingat balik, berapa ramai di antara kita yang perhatikan tarikh luput tuala wanita sebelum membeli? Cuba angkat tangan... huhu... me, sincerely tak tahu pun nak cek kat mana before this... :(

Biasanya, jenama biasa akan mempamerkan tarikh pengeluaran sahaja... bukan tarikh luput

Tetapi, #BIOSELEZA mempamerkan kedua-dua tarikh pengeluaran dan tarikh luput. Lebih telus gitewww.....



 Langkah 2:  Periksa cara pembungkusan produk

Ha! Sapa cek yang ini? Sila angkat tangan! Mesti tak ramai yang cek kan?


Biasanya, jenama biasa akan membungkus dengan pembungkusan dalaman yang tidak kedap udara. Ce cek feminin pad yang ada kat dalam handbag tu sekarang. Kedap udara tak?

Tetapi, #BIOSELEZA pembungkusan dalamannya lebih kedap udara. Sebab dengan cara ini, kita dapat mengelakkan daripada bakteria, kulat dan kelembapan.


Langkah 3:  Periksa sama ada terdapat bau atau rasa pada produk

Mungkin sebelum ini, ada yang ingat kalau bau wangi tu baik la untuk 'tut' kita sebab dengan harapan kat situ pun wangi sama... hehe... bukan korang aje fikir macam tu, mak pun fikir yang sama... hahaha... kesian kan kita yang takde ilmu sebelum ni... :-((

Sebenarnya bau itu adalah dari bahan kimia yang mana komposisi bahan kimia tersebut boleh meningkatkan risiko alah pada kulit.  

Sementara bau (herba) boleh memberikan kesan sejuk pada rahim dan mengakibatkan masalah sakit puan seperti haid yang tidak teratur, senggugut, keputihan yang berlebihan atau kesukaran untuk hamil.


Langkah 4:  Periksa lapisan permukaan tuala wanita

Permukaan tuala wanita yang anda pilih WAJIB la halus dan licin sebab kalau kasar, boleh menyebabkan kulit menjadi haus dan lusuh akibat jangkitan bakteria kelamin

#BIOSELEZA mempunyai lapisan permukaan yang lembut dan selesa...



Langkah 5:  Pilih yang mempunyai kuasa serapan yang tertinggi

Berdasarkan kajian, kuantiti darah haid yang keluar dalam masa satu hari tidak melebihi 50ml. Makanya, apabila perbandingan serapan dibuat, ujian membuktikan bahawa #BIOSELEZA boleh menyerap cecair 100% tanpa rasa basah!!!! Takjub kan... tak caya? hmmm... tak caya, meh cuba!



Langkah 6:  Periksa jenis bahan yang digunakan 

Tuala wanita biasa menggunakan kertas dan kertas kitar semula sebagai lapisan permukaan & lapisan penyerap.

sementara....

#BIOSELEZA menggunakan kapas lembut dan molekul penyerap berkualiti tinggi sebagai lapisan permukaan & lapisan penyerap.



Langkah 7:  Periksa & perhati lapisan tuala wanita anda 




Langkah 9:  Periksa kebolehtelapan udara 

Kalau tengok cawan ujian #BIOSELEZA tu, nampak ada wap udara di situ. Ini membuktikan bahawa terdapat pengudaraan yang sempurna pada #BIOSELEZA.

Huhu... sapa2 yang pernah pakai tuala wanita tapi lepas tu ada ruam2 tu... maknanya dia pakai tuala wanita yang takde pengudaraan la tuh... 

Apa lagi, cuba anda cuba pulak #BIOSELEZA. Ada beza tak?


Anda dah tahu kan macam mana nak pilih tuala wanita yang berkualiti untuk anda gunakan setiap hari.... Jadi, semak la tuala wanita anda....

Tukar kepada yang lebih hebat dan yang terjamin selamat... #BIOSELEZA!!!

pm me at 0137461811 untuk mencuba yer.... jangan malu-malu...See you soon....

luv,
fazz



Wednesday, August 20, 2014

Testimoni Bioseleza By Fadzlina Rahman

Testimoni Bioseleza 

Hai semua...

Dah tukar ke #bioseleza ke? 

Hari ni, saya nak share tentang testimoni dari salah seorang pengguna bioseleza.

Ini cerita benar yer... 



Cyst terkeluar sendiri dari ovarinya tanpa dibedahkan setelah menggunakan feminin pad ini. Doktor mengesahkan bahawa ovari kirinya telah clear dari cyst tersebut...

Semua yang berlaku adalah kehendak Yang Maha Kuasa. Walau bagaimanapun, kita perlu usaha yang terbaik untuk kebaikan diri kita sendiri. 

Jom bertukar kepada yang terbaik. Jangan malu-malu untuk pm saya di 0137461811 untuk maklumat lanjut...


luv,
fazz

Sunday, August 17, 2014

Kenapa perlu tukar ke #BIOSELEZA?.... By Fadzlina Rahman

Hai semua... apa khabar hari ini? Dah bertukar kepada #Bioseleza ke? huhu.... 

Tukar lah sayang-sayang semua... bagi tahu pada adik kita, emak kita, kakak kita, makcik kita, sepupu2 kita dan semua wanita yang kita sayang di sekeliling kita bahawa feminin pad yang kita beli di luar tu terhasil daril proses bleaching.... atau orang kampung dok kata, dia klorok kan kertas recycle paper tu sampai jadi putih tuh...

Bayangkan aje la... berapa banyak bahan kimia yang digunakan? dan kita letak plak kat 'tut' kita tuh... tempat yang paling berharga dan perlu dijaga...

Memang la harga feminin pad biasa di pasaraya tu murah... RM4, RM5, RM6... dan sebagainya... tetapi, kesannya... kita merbahayakan kesihatan diri kita sendiri... so, tak balik modal la berjimat dengan cara yang macam tuh...

Jom tengok hasil ujian kebasahan pada #Bioseleza dan 2 pad berjenama terkenal Brand K dan Brand W... Tengok... #Bioseleza masih bertahan walaupun dah dicurahkan 150ml ke atasnya (dianggarkan sekali period - lebih kurang 150ml darah dikeluarkan)...

Pernah tak rasa ruam2 or gatal2 di celah2 peha semasa period? hmmm... nak share la... kalau pernah rasa macam tuh... maknanya, anda telah menggunakan feminin pad yang dibuat dari PVC di permukaannya... huhu... radang kulit seperti ini akan memberikan anda rasa kurang selesa semasa tempoh period tersebut.

Jadi, jom tukar sekarang... anda perlu mencuba untuk mengetahui kesannya...

5 Sebab Utaman Kenapa Anda Perlu Bertukar ke #bioseleza selain dari sebab-sebab di atas adalah:

1) #Bioseleza tahan basah, kering!
2) #Bioseleza mempunya strip anti-bakteria yang menghalang pembiakan kuman
3) #Bioseleza dicipta menggunakan kain berkualiti & bernafas untuk pengudaraan, tidak lembab
4) #Bioseleza boleh menambah tenaga untuk peredaran darah & bantu detox
5) #Bioseleza bersaiz slim, tidak tebal & tidak besar



Jom... apa tunggu lagi? Jangan malu-malu untuk contact me yer... pm me at 0137461811. See you...

luv,
fazz

Monday, August 11, 2014

BRUNEIAN!.... Lets generate more and more money everyday!... By Fadzlina Rahman

Hi all,

Calling for all #bruneian to generate side income with us! Come to our Product Intensive Class to know more about our products & how to generate money based on that! The following is details about our event!

Date : 22 August 2014
Venue : Goldstone Ballroom, The Centrepoint Hotel, Abdul Razak Complex, Gadong, Bandar Seri Begawan, Brunei
Time : 2.30 pm - 6.30 pm

We do it ONLINE and NO NEED to knock other's doors! pm me now... #0137461811 for more info... see you yerrrr...



Luv.... Fazz

Wednesday, August 6, 2014

Shhhh..... Tuala Wanita Ancam Kesihatan Dalam Diam..... By Fadzlina Rahman

Warghhhhh... ngeri mak baca tajuk blog hari nih.... Tapi, bila dikaji, ditelek, dibaca, diteliti... memang betul pun... hmmm... ngeri juga bila dihayati betul-betul...

Jom... Kita tengok apa yang ada pada tuala wanita yang dijual di luar sana.

Bahan utama yang ada pada tuala wanita adalah -> Kertas Buangan Kitar Semula a.k.a Pulpa Kayu. Cuba tengok gambar di bawah... nampak geli kan... kertas buangan tu... diletak kat 'tut-tut' kita... 


picture from google

Justeru itu, penggunaan tuala wanita yang berkualiti rendah ini, akan menyebabkan berlakunya pembiakan bakteria secara mudah. 


picture from google
Ada yang bertanya kenapa tuala wanita berwarna putih sedangkan kertas buangan kitar semula berwarna coklat atau hitam?

Ini kerana...Ia telah melalui proses pelunturan (bleaching)... Cuba tengok nih... dah jadi putih gitewww.... geli tak? Sumpah kalau tahu depa buat pad cara gini, memang taknak pakai dah kannnn



Kalau anda semua nak tahu, masalah kanser serviks yang pelik-pelik nih muncul selepas tuala wanita sebegini diperkenalkan. Pada era tahun 1970-an, mak-mak kita pakai kain batik jer or kain2 yang disiat dan dibentukkan untuk dibuat tuala wanita mereka ketika datang bulan.  

Jom kita tengok keratan akhbar yang berkaitan: (thank you kepada Mr Google yang menyediakan saya gambar2 keratan akhbar ini )






Dan, ini adalah di antara ilustrasi kesan yang timbul akibat salah memilih tuala wanita:



Walaupun, saya pun mungkin sudah terjebak dengan penggunaan tuala wanita biasa sebelum ini, namun... perkongsian ini memang cukup2 memberikan saya kesedaran tentang peri pentingnya pemilihan tuala wanita di dalam penggunaan seharian.

Saya sudah bertukar kepada yang lebih selamat... Jom, kita sama-sama bertukar kepada produk yang lebih selamat dan hebat!

Jom, saya kongsi dengan product #bioseleza.

Ia direka khas dengan jalur teras yang mengandungi nano silver, bio-activated energy dan ion negatif  yang boleh membantu membasmi kuman dan membunuh bakteria yang terhasil dengan lebih berkesan. Bio Activated Energy yang ada di dalamnya juga membantu anda berada di dalam keadaan kekal cergas sepanjang hari.








 Sekurang-kurangnya, kita pastikan diri kita, adik, emak, kakak, anak dan orang yang kita sayang menggunakan produk yang selamat. Tidak ada apa yang kita inginkan selain daripada melihat mereka sihat... dan memastikan mereka menggunakan produk yang tidak mengancam kesihatan mereka.

Jom, hubungi saya sekarang.... #0137461811 untuk mendapatkan #bioseleza anda!

Promosi : Buy 4 (Premium Gift Set - Mixed) and Get 1 Premium Gift Set - Mixed for Free : Limited Offer.

Price Premium Gift Set Mixed : 
(20 pads day safe, 8 pads Night Safe, 8 pads Night Safe - Extra Long, 60 pads Panty Liner)
RM131.00 (SM); RM133.00 (Sabah/Sarawak)

Price Premium Gift Set Panty Liner: 
(180 pads Panty Liner)

RM138.00




Price Premium Gift Set Day Safe: 
(60 pads day safe)

RM128.00


Jom... pm laju2x sekarang... grab the offer...!!!!

Luv - Fazz



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...