Tuesday, May 20, 2014

ANNOUNCEMENT.... PROJEK DUIT RAYA 2014!!!

 Special dedicated to all my blog readers!!

Kepada sesiapa yang mencari Side Income & Part Time Business untuk Hari Raya 2014 yang bakal menjelma tidak lama lagi... NOW is the BEST time for u to join me bcoz you will get BONUS up to RM10,000!!!
if you are crazy like me... you can earn RM10,000.00 per month.
What? Impossible? It won't my dear... You can do this! Lets me guide you!
Call me for appointment date...
0137461811

Bahan Mineral di Dalam Garam Buluh...

Hai semua....

Hari ini, saya nak share laporan makmal dari Midwest Laboratories Inc. tentang garam buluh... Jom kita hayati...





Berdasarkan laporan di atas, didapati terdapat 76 minerals yang boleh diperolehi dari Garam Buluh. Dan, dah tentulah garam buluh ini bersifat alkali seperti di dalam post saya sebelum ini.

Jom kita tengok akibatnya apabila badan kita lebih banyak asid:


Berikut disertakan contoh akibat kekurangan mineral-mineral tertentu pada badan untuk dihayati bersama:


Diharap, perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada para pembaca sekelian... jom ubah kepada garam buluh...

boleh pm saya 0137461811....kalau ada yang nak tahu macam mana nak generate monthly income dengan garam buluh... pun boleh pm saya kay...

luv,
fazz  

Monday, May 19, 2014

Perbezaan Garam Bukit dan Garam Buluh...

Garam Buluh vs Garam Bukit


Ada yang tanya, perbezaan Garam Buluh dengan Garam Bukit? Ramai yang kata sama jerrrr....


Tapi, sama ke????
Jadi, saya nak share sikit info yang membezakan kedua-dua jenis garam nih...

Ini jawapannya berserta R&D serta ujian pH yang telah dilakukan.


Garam Bukit:


Garam bukit adalah berasal dari pergunungan Himalaya di sebuah kawasan bernama Karakoram di timur negara Pakistan. 

Proses pembentukan garam bukit iaitu penyejatan air laut oleh cahaya matahari yang mengeringkan laut sejak dahulu kala. Garam bukit ini terbentuk akibat berlaku tekanan ketinggian kawasan pergunungan. Lazimnya, garam bukit pelbagai warna seperti putih, pink, oren dan kemerah-merahan. Umumnya, pembentukan garam bukit adalah secara semulajadi, air laut yang tersejat di kawasan pergunungan dan mengalami tekanan ketinggian.





Garam Buluh:

 Ilustrasi pembuatan garam buluh seperti berikut:



Garam Buluh berasal dari Korea. Air laut Pantai Barat, Korea menjadi sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea).

Air laut ini kemudiannya disejat dan dijemurkan di bawah terik cahaya matahari. Selepas itu, dimasukkan ke dalam buluh yang berusia 3 tahun, yang dipilih dan dibersihkan menggunakan tenaga manusia.

Buluh tersebut kemudian ditutupi dengan tanah liat kuning (oren), yang diambil dari kawasan pendalaman Korea agar terjamin kualiti tanah yang jauh daripada unsur pencemaran akitivi industri. Tanah liat diambil sedalam 20 meter, digunakan sebagai penutup buluh tersebut.



Kemudian, buluh yang berisi garam dimasukkan ke dalam bagas untuk dibakar dengan menggunakan kayu pokok pine dan resin pine sebagai “pemangkin” bahan bakar untuk meningkatkan suhu tahap kepanasan. Suhu bakar yang digunakan mencecah 1000-1500 darjah celcius. Ini menyebabkan segala unsur asid, toksid, logam berat, kimia serta bendasing dalam air laut (garam laut) tadi dinyahkan dan akan bertukar menjadi unsur ALKALI.
Garam yang dipanaskan tadi mencair dan bercampur dengan unsur surih buluh, kayu pine, tanah liat yang memberi unsur mineral. Kemudian dibiarkan sejuk dan membentuk hablur seperti kristal (putih kelabu). Hablur kristal ini kemudiannya dikisar untuk dihancur dan menjadi serbuk halus.

Ujian pH Garam Buluh dan Garam Bukit:


Garam Bukit:  ujian pH ke atas garam bukit ionic (pink salt) menunjukkan pH6-4 keasidan iaitu kuning keperangan
 
Garam Buluh: Ujian pH menunjukkan warna biru keunguan gelap (pH 8-11). Ianya menunjukkan Garam Buluh berunsur ALKALI.






Jadi, sekarang kita dah tahu sifat garam buluh kan?

Jadi, berikanlah yang terbaik untuk tubuh anda.... berikan yang terbaik juga untuk keluarga anda....

Hubungi saya... 0137461811 sekarang untuk mendapatkan produk ini.... kerana dirimu ... begitu berharga.

 

Luv : Fazz

Saturday, May 3, 2014

PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE....



Our Premium Beautiful Elegance .... is an innovation of Premium Beautiful...

The benefits...
  • Premium Beautiful gradually enhances body shape while maintaining excellent figure
  • The unique 360° stretchable fabric allows free movement that is highly suitable for today's modern
  • Lightweight and highly strerchable fabric allows execellent air ventilation and heat reduction
  • This innovative elegant design woven with far infra-red ray promotes better blood circulation while shaping the body effectively

or... in other language.....

  • Menawan dengan kontur badan yang memukau
  • Keselesaan dan kebolehubahan penuh dengan fabrik yang meregang 360°
  • Fabrik yang sangat bermutu tinggi membenarkan peredaran udara yang baik dan mengurangkan kepanasan
  • Selamat secara ergonomik di mana rekaan yang anggun dan inovatif dengan sinaran infra merah menggalakkan peredaran darah

Apakah yang menjadikan Premium Beautiful itu Unik?

Jom kita tengok pic ni:


Setiap inci Premium Beautiful direka khas untuk menampung kepentingan2 yang perlu diberikan perhatian kepada tubuh badan wanita.

Bermula dari pemilihan fabrik, teknologi bebenang di dalam fabrik, cara jahitan dan pelbagai aspek begitu istimewa sehingga menjadikan pakaian dalam wanita ini terhangat di pasaran semenjak tahun 1992 lagi...

Lama kan berada di pasaran? kenapa lama? sebab keupayaan nya dan keboleh percayaan pengguna terhadap produk ini lah kan...

OK... kita tengok lagi tentang kebaikan Premium Beautiful ini...

dengan Premium Beautiful, takde la tali bra anda terjatuh2 gitew.... huhu...

 


Kita dah tahu berkenaan dengan pakaian dalam kontur tubuh yang terhangat di pasaran ini... maka, apa tunggu lagi kan? Jom dapatkan set anda hari ini!

Dengan pembelian set lengkap Premium Beautiful Elegance + Premium Beautiful Classic -> anda berpeluang mendapat rebate RM300.00!

Cepat! Tawaran HEBAT selalu tak lama!..

pm saya di 0137461811. See U yer....

JTX Air Tracker...

JTX Air Tracker lagi....



Tu diaaaa.... iklan model JTX Air Tracker yang pegang exhaust enjin kereta. Enjin hidup, tetapi exhaust tak panas punnnnn....

Tak caye?... hmmmm... panggil la saya untuk demo.... baru la percaya...

Nak guna pun tak susah.... Senang jer... tampalkan jer sticker tu pada Air Filter Box kereta... Ha! Macam dalam picture kat bawah tu... senang kan?


Percaya atau tidak, JTX Air Tracker ini mampu:

-> Meningkatkan prestasi enjin
-> Mengurangkan enapan karbon di dalam enjin
-> Menjimatkan penggunaan petrol/bahan api
-> Enjin menjadi lebih senyap
-> Anti kepanasan enjin
-> Memanjangkan jangka hayat enjin
-> Mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos
-> Menjana pendapatan bulanan anda dari RM600 - RM1000 sebulan

Pergh... part jana pendapatan tu memang macam percaya dengan tidak jer kan?

Takpe... kalau tak pecaya... Meh sini, pm saya di 0137461811... I'll show you the way! Believe me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...