Wednesday, December 25, 2013

Cuti-cuti Malaysia di LANGKAWI


PART 2

Our room is beside a 'Mat Saleh' couple room. What an arrogant guy. He knocked our door and ask our kids to shut up. Hmmmm..... do you think that my kids can stay calm and quite? Hahaha... That's impossible.... I thought, he might be a very quite boy during chilhood. 

Let's forget about the Mat Saleh story.

We were having our breakfast at hotel's food and beverage outlets on our DAY 2 at Langkawi Island. There are some choices of food there. OKla... not bad. The taste is good also.... 

We took a fast breakfast as my kiddos cannot wait to splash themselves in the hotel's pool. Hihi...this is their time... enjoy your time kiddos!

Ameera, Aneesa & Aleeya enjoying their splashing time...

Haha... They slide them selves, got new friends at the pool... so call pool's friends... laughing, releasing all the stresses....

I feel blessed, happy, thankful... syukur... :-)

Our next #AOTD a.k.a activity of the day was cable car ride.... hehehe....

We arrived the cable car station at 1.00 pm. We need to wait more than 2 hours since the operation has been stopped twice because of windy at the top.

Alang-alang dah sampai kena la tunggu sampai naik... hehehe....

While waiting, I saw Awie (penyanyi rock tuh....) with his wifey, kids and crews (I guess)... tak sempat nak bergambar sebab masa tu hujan....

At about 4.00 pm, we get our turned. Enjoy our pic on the adventures travel.... hihi

Tok Mak & Aqeela while waiting for our turns to ride the cable car


Tingginya.... Tok Mak dah baca doa dah... hehe


Ameera, Tok Mak, Aneesa, Aleeya, Me and Aqeela... approaching the highest point


Aqeela, me and Aneesa at 700m above sea level... the highest point at station #2

Tok Mak... at 700m above sea level.... my beloved mum... the one that bring me to this world... the one that giving me love... teaching me what life is all about...

 We reach station #1 at about 6.00pm. Buying some souvenirs for friends and relatives at the souvenirs shop at station #1. We really enjoy the trips.

On the evening, we went to 'Dataran Helang'.... the MUST place to visit... huhu....

Can you feel the 'heaven' inside me when looking into this picture?... huhu... I feel wanna flying like an eagle... feel free... bite when I feel I wanna bite, eat when I feel wanna eat...



Reach our room at 1.00 am.... hihi....

And call off our DAY 2 at the langkawi Island....

See you in our Part 3..... very soon.... :)

Thursday, December 19, 2013

Cuti-cuti Malaysia di LANGKAWI

PART 1

picture from google
Recent our Cuti-cuti Malaysia was at Pulau Langkawi, Kedah. Our last trip was on 2006 where 4 of us plus Tok Mak (Tok Mak, Husband, Me, Ameera and Aneesa) went there.
Last time, we were staying at Johore and we went to Langkawi to and fro by flight.

This time, our trip consist of 7 (Tok Mak, Husband, Me, Ameera, Aneesa, Aleeya and Aqeela)... Wow... I just realize that I have close to a BIG FAMILY... hehee... Syukur... We went there by flight... Just imagine the excitement of my princesses... They are so happy. Giving Aleeya and Aqeela first experience flying in the air... by flight... yuhu...

The first ever vacation after we have migrated to Kuala Lumpur... :-)) 

Actually, the vacation is so sudden. We never planned before. Working as a Manager Commercial, Marketing and Sites give me less time to think about me myself... 

Our flight reach Pulau Langkawi at 08.25 pm. Our Livina waited us there. The Livina will bring us everwhere, anywhere at Langkawi.

The 'ROAP' committee gives us a very reasonable rental rate.... Its so happy knowing 'ROAP' people there.

We drove to Aseana Resorts & SPA  to put our luggage there and went out again for dinner.


picture from google:
address aseana resorts & spa :

Simpang Tiga, Jalan Pantai Tengah,
Mk. Kedawang, 07100, Langkawi,
Kedah Darul Aman, Malaysia.
Our first ever dinner was at Kedai Makan Haji Ramli at Pantai Chenang. Taste of the food were good. We don't care about the price because our goal is just to release all the tense and to have a very GOOD QUALITY TIME WITH OUR KIDS. Money won't bother us... huhu

We end our day 1 at Langkawi Island by returned to Aseana Resorts & SPA for a good rest to have a happening and more enjoyable activity tomorrow.... 

kita sambung lagi cerita esok yer sebab nak masuk kerja dah nih.... :-))

Tuesday, December 17, 2013

Primadona Azean Irdawaty Meninggal Dunia


Primadona filem Melayu, Azean Irdawaty, 63 tahun disahkan meninggal dunia pada hari Selasa 7.29 malam di Hospital Universiti, Petaling Jaya, Selangor. Allahyarham menderita sejak lima tahun lalu akibat penyakit tumor dan lymphedema yang dihidapinya. (sumber dari astroawani).

Al-Fatehah untuk Allahyarhamah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Takziah untuk seluruh ahli keluarga Allahyarhamah.

Aminnnn.....

Thursday, November 21, 2013

Tawaran BIOVELOCITY SLEEP MATE

Hi semua....

Fazz nak maklumkan offer terbaru untuk pembelian Bio Velocity Sleep Mate ni... Sangat berbaloi-baloi untuk yang memang betul-betul menitik beratkan kesihatan. Almaklumlah... duit banyak macam mana pun kalau tak sihat memang tidak akan bermakna... So, kena seimbanglah... NAK SIHAT & NAK KAYA... Badan kena sihat... duit kena banyak... baru lah ENJOY!!!

Mulai November sehingga 31st January nanti akan berlangsung SPECIAL PROMOTION iaitu beli 3 unit BVSM dengan harga normal dapat beli 1 unit lagi (pembelian keempat) dengan harga RM300 aje.

Berbaloi tak? Berbaloi kan?

Apa lagi... sambarlah peluang keemasan ini... pakat-pakat bagi kat emak satu, emak mertua satu, diri sendiri satu dan satu lagi? bagi la kat anak....

Kan ke BVSM ni sangat sesuai untuk semua lapisan usia... kan...kan.. comel tak offer nih? comel kan...?

Kalau dah confirm kata comel... boleh la order & call Fazz di 0137461811. Fazz boleh tunjuk & kongsi kebaikan BVSM ni...

Nak pakai percuma pun boleh... Fazz tunjuk caranya... tapi, call la dulu... tak call macam mana Fazz nak bagi tau....

hihi... See You!!!!





Monday, September 30, 2013

Testimonial : Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)


Salam Semua,
Apabila lebih ramai yang tampil kehadapan berkongsi kebaikan pelapik tilan Bio Velocity Sleep Mate, maka penggunaannya menjadi semakin popular pada masa kini.

Tidak dinafikan lagi ianya terbukti mampu mengekalkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate.

Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. Ianya mampu menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma.

Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda.

Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

Saksikan demo penggunaan BVSM di Stokis B49 Selayang:



Baik untuk anda yang sibuk seharian di tempat kerja. Baik juga untuk ibu-ibu yang masih berada di dalam pantang selepas bersalin. Baik juga untuk kanak-kanak. Baik juga untuk orang tua. Pendek kata, penggunaannya baik untuk semua...

Apa tunggu lagi? Boleh hubungi saya, 0137461811 sekarang untuk set anda, ibu anda, ibu mertua anda dan anak-anak anda.

See you!...

Luv - Fadzlina

Magic Matress : Biovelocity Sleep Mate (BVSM)

Salam Semua....


Bagi yang pm saya tanya bagaimana rupanya Bio Velocity Sleep Mate a.k.a BVSM tu... Ha! Inilah rupanya... dia macam selimut... sekeping jer... size Queen... mudah di bawa ke sana ke mari.... lipat-lipat bubuh dalam beg, atau nak letak dalam boot kereta aje pun senang... ringan la sangat....

Ada yang risau ke susah nak jaga katanya? Alahai... senang la sangat....

  • BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali.
  • Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari.
  • Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.
 Ini ilustrasi bergambar... nak bagi clear sikit apa yang dah ditulis di atas... senang kan? sangattttt....


Nak gunakan di atas tilam? hmmm.... juga senang....

Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

Bagi yang nak tengok sijil pengimbasan radiasi... meh kita tengok sini...



Itu la dia #selimut a.k.a #matress yang bernama Bio Velocity Sleep Mate. Find us in instagram #biovelocitysleepmate #bvsm

Harga BVSM ni cuma RM1,288.00 sahaja.
Boleh pm saya untuk tempahan...

Ni nombor saya... 0137461811

Luv fadzlinarahman

Tuesday, September 24, 2013

MINERAL COFFEE dan saya.... :-)

Salam Readers,
semoga sentiasa di dalam perlindungan dan kesejahteraan...



Hari ni Fazz nak share tentang Mineral Cofee (MC)...
Selalunya orang akan kaitkan coffee dengan gastrik, migraine, perut kosong, etc....

Hihi... tapi, kopi ni tak sama tau! Fazz bermula dengan orang yang tak suka kopi... Kalau balik kampung, declare siap2 dengan mak mertua yang Fazz tak pandai nak buat kopi... (almaklum, takut kopi tu nanti tak sedap...)

Tapi kan, kopi ni lain... memang sedap... aromanya pun... hmmm sungguh harum dan menyelerakan... some more, its contain Garam Buluh a.k.a Bamboo Salt yang baik untuk kesihatan.



Ni kopi yang Fazz buat kat office... sachet dia comel-comel... so, senang la nak bawak pergi meeting...


Ramai gak kawan-kawan nak beli... So, Fazz letak la dekat office gitew... kalau depa nak minum, depa letak la duit RM1.50 gitew... senang kan...


Ni untuk mereka yang nak beli sekotak... RM26.50 aje... 

Harga terkini RM30.00 sekotak

Yang order secara runcit melalui online pun Fazz boleh pos kan... Pos laju gitew... pos hari ni, esok sampai lah... dah boleh minum dahhhh.... 




Mineral Coffee ni memang lain :

** diperbuat dari biji kopi robusta yang berkualiti tingi, bukan coffee beans yang biasa
** Mengandungi Nutrien : Zat besi, Magnesium, Kalsium and Potasium
** Kaya dengan unsur anti-oksida
** Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
** Released stress.....!!!
Kalau nak try...
Boleh whats app 0137461811
Call pun boleh
Email pun boleh : fadz76@yahoo.com
see you yeah....

JOM JANA PENDAPATAN $$$$$....

Salam readers... miss my writing?

Huhu.... life ni memang sibuk... di siang hari sibuk dengan corporate world... di malam hari sibuk dengan kerja-kerja as a GLAMpreneur.... Walaupun sibuk, ia tetap berbaloi.... di saat kawan-kawan menghitung hari menunggu duit gaji masuk setiap hujung bulan, Fazz ada jer backup duit... duit as a GLAMpreneur which bonus masuk setiap bulan and duit untung runcit jualan as a GLAMpreneur di mana duit masuk setiap hari...

Pendek kata, syukur pada ALLAH dikurniakan rezeki yang tak putus-putus ini.... Kata orang, bila kaya kita nak kaya lagi... bekerja seolah-olah kita akan hidup 1000 tahun gitew....

Dah alang-alang join bisnes ni... kata orang buat la betul-betul.... bisnes kita kan... jangan la pulak salahkan orang lain kalau bisnes kita tak jalan... mungkin ada la part-part yang kena baiki tu...

You all nak tahu jugak tak pasal bisnes ni?

Let me explain to you first... Jangan assume OK... Dengar dulu, baru decide...
tak susah, senang aje... Halal some more...

First Income boleh dapat RM4,500.00 tau...
Dapat melancong PERCUMA 5 star lagi
Untung runcit lagi...

pergh...





Jom Whatsapp Fazz untuk temujanji : 0137461811
Nak call pun boleh...
Nak email pun boleh juga : fadz76@yahoo.com

see you yer... :-)






Tuesday, September 10, 2013

DOA DHUHA

Salam,
Sudah agak lama saya tidak menulis di blog.
Walau bagaimanapun, saya tetap aktif di instagram dan facebook.

Followme @fadzlinarahman di instagram dan Fadzlina Rahman di facebook.

Hari ini terpanggil untuk sharekan doa dhuha/doa murah rezeki kepada semua pembaca blog. Amalkan ye! In Sha Allah, rezeki kita tidak akan putus....




Berikut adalah cara-cara solat dhuha bagi yang ada kelapangan yer:

  1. Bilangan Rakaat: 2 sehingga 12 rakaat (2 rakaat 1 salam).
  2. Waktu anggaran diantara 8.00 pagi sehingga 11.00 pagi.
  3. Niatnya Solat dhuha adalah seperti di bawah.
  4. Baca ketika sujud terakhir bacaan di bawah sebanyak 3 kali.
  5. Selepas salam, barulah baca doa Dhuha.



Semoga kita semua mendapat manfaat. Selamat beramal.

Friday, July 26, 2013

LANGKAH-LANGKAH KESELAMATAN DI JALAN RAYA SEMASA PULANG BERHARI RAYA By Fadzlina Rahman


Hari Raya bakal menjelang tidak lama lagi. Saya pasti... kebanyakan yang mencari rezeki di perantauan akan pulang ke kampung halaman untuk berhari raya dengan keluarga yang tercinta. Almaklum... jarang-jarang berjumpa... setahun sekali dapat berkumpul seisi keluarga tentu meriah... apatah lagi, ini menjadi kenangan yang terindah untuk golongan kanak-kanak bermain2 dan berhari raya di kampung bersama Tok Mak mereka dan yang lain-lain.... :-)

Fazz nak share sikit tips keselamatan semasa di jalan raya... untuk ingatan kita bersama... semoga kita selamat pergi dan balik...  aminnnn...



Pastikan jarak pemanduan yang selamat yerrr... janganlah follow dekat2... kalau kereta di hadapan tiba-tiba brek macam mana?


Follow la lampu isyarat... Merah - berhenti... Hijau baru jalan... Kalau dah oren tu... bersedialah untuk berhenti... Janganlah makin pecut pulak yer... haissshhhh.... 





Kesimpulannya, ikut aje peraturan yang telah ditetapkan semasa di jalanraya.... Utamakan keselamatan... Jangan pentingkan diri sendiri... InShaAllah... Semuanya Selamat...


Selamat pulang ke kampung halaman masing-masing yer... Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin...

Ingatan dari Fazz...

Sunday, June 30, 2013

Wannabe GLAMpreneur???

Hi all my beloved blog reader....

Its quite long I did not update my blog.... Sorry for keep you waiting for my NEW post and advertisement as well as informations and knowledge.

A little bit busy with my daily task... but the business goes well also... Alhamdullillah di atas rezeki yang dikurniakan...

Eventhough I receive nearly 5 figures income monthly... I still doing a part time job... It is so easy... keep online everyday and people keep order from you. That is because I sell only quality products and proven effective to the user/customer.

Why NOT? I just need to pounce and take advantage of the GREAT opportunities available...

As a GLAMpreneur... we only need to do it (sell product) by using SOCIAL MEDIA MARKETING... No need to knock somebody's door... Auchhh... I will not do that!!!!



Networking


So, Interested to be part of us?

Interested to be Part of GLAMpreneur?

**How to earn 4 figures in just 1 month or 5 figures in 4 months?



**How to qualify Car Fund starting RM1000++?



**How to travel around the world 3 times a year?
Call me know... 0137461811 / fadz76@yahoo.com

Monday, June 3, 2013

Bio-Ever Nano Cream

Hai pembaca blog... I just wanna share a little bit more about this magic cream... BAGAIMANA IANYA BERFUNGSI dan BAGAIMANA IANYA MEMPENGARUHI BADAN KITA.... enjoy reading all...


BAGAIMANA IANYA BERFUNGSI

** menggunakan sistem bio-teknologi
** menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano seperti Pegaga (Centella Asiatica), Wild Yam (Dioscorea Villosa) dan Kacang Soya (Glycine Soja) secara terus ke dalam darah melalui penggunaan luaran pada kulit.
** Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.
           *** Pegaga menggalakkan penyembuhan luka dan merangsang sintesis kolagen.
           *** Wild Yam dan Kacang Soya pula mengandungi rumusan yang boleh mengaktifkan 
                hormon tumbuh-tumbuhan yang mirip dengan aktiviti hormon badan.


BAGAIMANA IANYA MEMPENGARUHI BADAN KITA

** Kacang soya dalam Bio~Ever Nano Cream mengandungi zat-zat semula jadi dan bahan-bahan antioksidan yang serupa dengan hormon wanita yang amat berkesan dalam mengatasi proses penuaan.
** Diosgenin yang terdapat dalam Bio~Ever Nano Cream pula dapat mengaktifkan hormon-hormon badan seperti progesteron, testosteron, kortisol dan sebagainya. Hormon-hormon ini dapat menyelaraskan sistem badan termasuklah fungsi metabolisme dan sistem saraf, di samping melambatkan penuaan organ-organ badan dan memelihara fungsi fisiologi badan.
** Rumusan yang terkandung dalam Wild Yam (Dioscorea Villosa) dapat memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari dan testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain dan membolehkan kelenjar-kelenjar ini berfungsi secara lancar, seterusnya menggalakkan sistem hormon berfungsi dengan baik dan memperoleh badan yang sihat.
This good cream can be ordered through this number... just pick up your phone and dial/wasap/line/chat me at 0137461811. This magic cream is sell at RM220.00 (EM)...

Follow me in instagram as fadzlinarahman.. to know my daily activities... :-)

Luv,
Fazz

Wednesday, May 29, 2013

Bio-Ever Nano Cream

Salam seluruh pembaca blog...

Suatu hari ada seorang kakak call dan tanya saya... awak ada jual ke krim nih? saya kata krim apa? lantas beliau menunjukkan gambar krim tersebut di dalam laptopnya...

Oooo... Bio-Ever Nano Cream.. ada kak... Akak nak ke? Haah... Akak nak yer.. esok awak hantar rumah akak...

Syukur... ALLAH nak bagi saya rezeki di petang hari... :-)

Makanya... hari ini saya nak intoduce krim ini dan share la kebaikan krim yang memberi rezeki kepada saya di petang hari ini...


Apakah kandungan Bio-Ever Nano Cream?

a- Pegaga (Centella Asiatica


b- Wild Yam (Dioscorea Villosa),


c- Kacang Soya (Glycine Soja),


d- Resveratrol



Apakah KEBAIKAN Bio-Ever Nano Cream?

a- Kaya dengan antioksidan dan anti-penuaan.
b- Kaya dengan diosgenin yang boleh mengaktifkan hormon, membantu menggalakkan kadar metabolisme dan menyelaraskan sistem saraf.
c- Memelihara kelenjar tiroid, kelenjar adrenal, ovari dan testis serta kelenjar-kelenjar endokrin yang lain.
d- Meningkatkan daya stamina dan tenaga.

Bagaimanakan Penggunaan Bio-Ever Nano Cream?


Senang sahaja... cuma tengok pada ilustrasi gambar di atas...

LEHER (NECK): Sapukan krim menghala ke atas (untuk leher yang lebih licin)

DADA (CHEST) : Untuk kontur dada yang lebih tegap dan menarik, sapu krim menghala ke atas dan ke dalam

TANGAN (INNER ARM) : Untuk lengan yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas

DALAM PAHA (INNER THIGH) : Untuk paha yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas

ABDOMEN : Sapu krim dalam arah mengikut pusingan jam di sekeliling abdomen untuk mengawalatur metabolisme dan melegakan masalah menstrual

BAWAH PINGGAN (LOWER BACK) : Sapu krim dalam arah menghala ke bawah untuk membantu melegakan sakit belakang dan meningkatkan stamina


Kebaikan, kandungan dan cara pemakaian telah saya share kan...
Maka, apa tunggu lagi... marilah dapatkan satu set untuk anda juga... sangat berbaloi memilikinya...

Jangan segan-segan... telefon saya sekarang... 0137461811 untuk tempahan set anda!!!

Jika anda bercita-cita ingin menjadi agent kepada krim ajaib ini... dan menambahkan pendapatan bulanan anda... saya juga sedia membantu anda...


Luv,
Fazz

Wednesday, May 15, 2013

NEW LOOK OF OUR MARINE ESSENCE SOAP AND SHAMPOO....

Nak memperkenalkan our new look of marine essence soap and shampoo...
easy to bring to anywhere... outsation, balik kampung, etc...

250ml per bottle... Nice isn't it...

Marine essence soap suitable for eczema, allergy, dark armpit, etc...

Very powerful soap... suitable for all skin type... Can be applied to baby skin also....

Call me 0137461811 for info and order...

I am available to help you 24 hrs a day...







Tuesday, May 7, 2013

SPECIAL PRICE FOR PREMIUM BEAUTIFUL CORSET... KEMPEN JOM PAKAI PB!!!

Special dedicated to all my blog readers!!

Kepada sesiapa yang sedang mencari korset yang sesuai untuk digunakan sempena:
1) berpantang (selepas melahirkan)
2) menunggu hari bahagia
3) mencari method yang sesuai untuk menguruskan badan tanpa pergi ke Gym
sila hubungi saya kerana saya menawarkan harga yang sangat-sangat istimewa untuk kedua-dua saiz S dan L.
PM saya sekarang kerana tawaran sah selama 7 hari bermula hari ini....
Berikan ukuran anda seperti di dalam gambar berikut:



Saiz kecil: RM1,800.00
Saiz besar : RM2,100.00
terms and condition applied
Call me for NOW...
0137461811

Friday, April 26, 2013

ANNOUNCEMENT.... PROJEK DUIT RAYA 2013!!!

Special dedicated to all my blog readers!!

Kepada sesiapa yang mencari Side Income & Part Time Business untuk Hari Raya 2013 yang bakal menjelma tidak lama lagi... NOW is the BEST time for u to join me bcoz you will get BONUS up to RM13,500.00!!!
Call me for appointment date...
0137461811

Tuesday, April 16, 2013

LAGI KEBAIKAN GARAM BULUH...

Salam kepada semua pembaca blog Fazz... hari ini Fazz ingin berkongsi lagi tentang kebaikan garam buluh kepada semua pembaca sekelian....

Orang kata... GARAM... ala.. janji masin... siapa yang tak kenal garam? Semua orang makan garam di dalam masakan masing-masing betul tak? Kalau tidak ada garam... maka tidak lengkaplah masakan kita...


Jadi, apakah perbezaan garam ini?
Apakah Garam Buluh dan Mengapa Garam Buluh?

Dalam entry yang terdahulu Fazz telah ceritakan bagaimana garam buluh dihasilkan. Para pembaca yang disayangi sekelian boleh la klik di sini untuk mengetahuinya.

Tahukah anda?

Garam biasa tidak lagi dihasilkan secara semulajadi seperti dahulu. Kebanyakan garam biasa dihasilkan secara kimia dan terdedah kepada pencemaran.

Air laut tercemar kerana air sungai yang telah tercemar mengalir ke laut dan membawa pencemaran bersama-samanya.



Garam zaman moden mengandungi 99% NaCl (Natrium Clorida) yang bersifat asid, kehilangan mikro elemen akibat proses pengilangan dan bersifat aditif.


Apakah fungsi garam kepada tubuh badan manusia?

1. Garam sangat penting dalam menstabilkan degupan jantung yang tidak tetap. Terdapat tanggapan yang salah dimana garam menyebabkan tekanan darah tinggi. Sebenarnya garam penting dalam tekanan darah bersama air.
2. Garam penting untuk mengeluarkan asid yang berlebihan daripada sel-sel didalam tubuh terutama sel-sel otak.
3. Garam penting untuk menyeimbangkan paras gula dalam darah, elemen yang diperlukan oleh pesakit diabetes.
4. Garam sangat penting untuk menjana tenaga hidroelektrik dalam sel-sel tubuh. Ia digunakan untuk menjana kuasa dalaman dimana tenaga diperlukan oleh sel-sel.
5. Garam penting untuk proses komunikasi dan informasi sel saraf semasa sel- sel otak bekerja, dari saat persenyawaan hingga kematian.
6. Garam penting  untuk penyerapan partikel makanan melalui saluran usus.
7. Garam penting untuk mengeluarkan lendir dan gelema, khususnya masalah asma dan cystic fibrosis.
8. Garam penting untuk melegakan masalah selesema dan resdung
9. Garam merupakan antihistamin semulajadi yang kuat.
10. Garam sangat penting untuk mencegah kekejangan otot. 
11. Garam juga penting untuk mencegah pengeluaran air liur yang berlebihan semasa tidur.Keadaan ini menunjukkan bahawa badan kekurangan garam.
12. Garam sangat penting untuk membina struktur tulang. Osteoporosis terjadi akibat kekurangan garam dan air dalam tubuh.
13. Garam dapat membantu tidur menjadi lebih nyenyak.
14. Garam merupakan unsur yang sangat diperlukan dalam merawat pesakit diabetes.
15. Garam yang diletakkan di lidah mampu menghentikan batuk kering.
16. Garam penting untuk mencegah penyakit gout dan arthritis gout
17. Garam penting dalam mengekalkan seksual dan libido.
18. Garam penting untuk menghalang vena varikos (urat timbul) pada peha dan kaki.
19. 27% garam berada di bahagian tulang manusia. Osteoporosis terjadi apabila badan memerlukan lebih banyak garam dan ia di ambil dari tubuh itu sendiri. Tulang mempunyai 22% air. Ianya jelas bahawa Osteoporosis berlaku apabila badan kekurangan garam atau air atau kedua-duanya.

Nota:
Sumber diperolehi daripada  buku  “Salt Your Way to Health” yang ditulis  oleh Dr. David Brownstein

Jadi, kenapa garam buluh?

1- Garam buluh bersifat alkali [ Garam Biasa bersifat asid ]
2- Garam buluh mengandungi 80 jenis mineral yang diperlukan oleh tubuh badan manusia (mengikut laporan makmal)
3- Garam buluh tinggi dengan kandungan magnesium
4 - Mengandungi anti-oksida dan membantu proses menyingkirkan toksin dalam badan

Mari kita lihat lagi keistimewaan garam buluh ini....Apakah dia....








Bagaimana cara pengambilan Garam Buluh ini?

1- Hanya gantikan garam biasa kepada garam buluh Hai-O di dalam masakan anda.
2- Amalan mengambil 1 sachet garam buluh minuman
3 - Garam buluh juga terdapat di dalam 3 in 1 Mineral Coffee


Jadi, tukarlah kepada garam yang lebih baik untuk kesihatan anda. Tubuh anda memerlukan garam... maka, pilihlah garam yang terbaik untuknya...

Hubungi Fazz hari ini... 0137461811 untuk mengetahui tentang produk dan tempahan. Trial Package untuk garam buluh minuman juga disediakan dengan harga yang sangat berpatutan... Jangan berkompromi dengan kesihatan anda! Kerana... DIRIMU BEGITU BERHARGA...

Luv.. Fazz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...